Local

Tudor Ciuhodaru, despre testele serologice: „Vedeți cum funcționează. Poate văd și guvernanții! E ieftin și fiabil” – VIDEO

Publicat: 27 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tudor Ciuhodaru despre testele serologice Vedeți cum funcționează. Poate văd și guvernanții E ieftin și fiabil - VIDEO

Medicul Tudor Ciuhodaru trage un nou semnal de alarmă și transmite că noile teste serologice rapide pot face diferența. Ne arată cum funcționeaza aceste teste și le prezintă ca fiind fiabile și ieftine.

”Noile teste serologice rapide pot face difereța! Vedeți cum funcționează. Poate văd și guvernanții! Cei fără simptome trec neobservați dacă nu sunt testați rapid și pot transmite boala.

Trebuie să trecem urgent la testarea largă a populației. #Testați, testați, testați.( Și izolați!). Niciun suspect nu va scapa nedetectat iar prețul e infim. Soluția sănătoasă e la un avion distanță.

Propun ca acest proiect să demareze rapid la Iași și să-i ajutăm toți colegii mei din spitalul din Suceava. Domnilor guvernanți, România, la fel ca și alte state europene, are noile teste serologice rapide. Trimiteți milionul de teste rapide pe care l-ați comandat prin UNIFARM și cele 50000 de serologice pe care le aveați pe stoc pe 14 martie (declarațiile ministrului în parlament) să le folosim la Iași și la Suceava. Spania a cerut ieri NATO 500.000. Ce mai așteptați?

Eu zic că se poate!

#singuraopțiune sănătoasă e planul B. Vreau 3 măsuri clare:
1. Protecția celor ce asigură acum funcțiile vitale ale României (personal medical, polițiști, jamdarmi, salubritate, transport, vamăm aeroport, hipermarket/magazine) +
2. Testare rapidă în masă (toți cei expuși/suspecți- începând cu personalul medical)
3. !!!Carantină strictă.

Sunt 10 avantaje evidente (poate văd și alții!!!)

!!! Pot fi făcute în Romania 1000000 pe zi (nu doar cel mult câteva sute ca la PCR cu multe fals negative), nimeni nu va scăpa nedectat- până în aprilie avem evidența exactă și golim și carantinele (Dacă la cei din carantină apar IgG mai sunt ținuti 7 zile și scoși din carantină, sunt vindecați și nu mai transmit viirusul)
1. Ușor de efectuat (ca un test de sarcină).
2. E nevoie doar de o picătură de sânge (recolatată din deget ca la glicemie).
3. Rapid – durează doar 15 minute
4. Ușor de interpretat (vizual, intuitiv).
5. Se pot utilliza oriunde (!!!nu trebuie marele centru /spital privat)- spitale, văm (! Atenție la șoferii pe coridorul verde), aeroporturi, gări, salvare, SMURD, prespital, în triaje, UPU, medici de familie, ! clinici mobile) în toate orașele și comunele din țară.
6. Nu presupune aparate speciale sau personal specializat (poți instrui studenți, rezidenți, polițiști, jandarmi, administrația locală, personal din hipermarket)
7. Niciun suspect nu va scapa nedetectat. Orice suspect face testul azi, peste 10-12 zile și peste 21 de zile și nimeni nu va scăpa nedetectat. Nimic nu e mai simplu ca asta! La PCR
8. Poți lua imediat măsuri stricte (pe principiul testatează-izolează) pe care îi responsabilizezi și îi duci în carantină strictă în spital) înainte ca focarele să devină prea mari.
9. (!) Precizează și stadiul bolii (acut sau vindecat) sau recrudescența.
10. E ieftin și fiabil. La PCR trebuie 3 detectării făcute, 2 din spută și 1 din fecale, poti să nu nimerești bine perioada sau ai mari erori la recolatare ( din nas, găt) Durează 24 de ore, presupene personal specializat și spitale, e scump și necistă aparate speciale.”, a transmis medicul Tudor Ciuhodaru.

Adauga un comentariu