Local

Tudor Ciuhodaru: ”Distribuția fondurilor să se facă după principiul solidarității”

Publicat: 17 mart. 2020

Europarlamentarul și medicul ieșean Tudor Ciuhodaru a transmis faptul că există o rezervă de medicamente, materiale sanitare, consumabile, echipamente de protecție, teste și ventilatoare în cuantum de 1.4 miliarde de euro. Astfel, se solicită o distribuție după principiul solidarității în Europa. Fiecare țară să primească în funcție de gravitatea și situația economică.

”Salvarea Europei. Şi dacă tot vorbim despre Salvarea Europei, există această rezervă de medicamente, materiale sanitare, consumabile, echipamente de protecţie, teste, ventilatoare de 1.4 miliarde euro și fonduri de reconstrucţie de 7 miliarde de euro. Solicităm astăzi doamnei comisar european ca această distribuţie să se facă în aşa fel încât principiul solidarităţii să funcţioneze în Europa.

Adică, să fie dat fiecărei ţări în funcţie de gravitatea situaţiei, de numărul de cazuri înregistrate, de efectele economice, după procentul populaţiei afectat şi faţă de consecinţele asupra economiei. În România, la fel de urgent că viaţa oamenilor este protejarea locurilor de muncă şi a firmelor româneşti.”, a transmis Tudor Ciuhodaru, europarlamentar.

Comentarii
Adauga un comentariu