Actualitate

Tudor Ciuhodaru vorbește despre șase puncte importante pentru începerea școlii: „Să luăm exemplul Irlandei!“

Publicat: 25 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tudor Ciuhodaru vorbește despre șase puncte importante pentru începerea școlii Să luăm exemplul Irlandei
Tudor Ciuhodaru vorbește despre șase puncte importante pentru începerea școlii: „Să luăm exemplul Irlandei!“

Medicul Tudor Ciuhodaru vorbește despre șase puncte importante pentru începerea școlii. Europarlamentarul ieșean susține redeschiderea școlilor trebuie să reprezinte o prioritate pentru Guvern și trebuie să țină cont de mai multe aspecte foarte importante.

„Deschiderea anului școlar trebuie să fie o prioritate pentru orice guvern, fără discuție, dar nu în orice fel de condiții. Ar trebui să luăm exemplul Irlandei, de unde ne tot spun că au copiat din legislație și măsuri, care a alocat pentru deschiderea anului școlar sume de 30 de ori mai mari față de România – 375 milioane euro, raportat la o populație de patru ori mai mică“, spune Tudor Ciuhodaru.

Tudor Ciuhodaru vorbește despre șase puncte importante pentru începerea școlii

Medicul ieșean consideră că trebuie avute în vedere măsuri ușor de aplicat, luând în principal în calcul asigurarea personalului pentru școli.

„Astfel, trebuie niște măsuri foarte clare, aplicabile cu ușurință, care să-i vizeze pe toți. Este foarte importantă asigurarea personalului în școli. De exemplu, Spania și Irlanda angajează și profesori și personal auxiliar”, precizează Tudor Ciuhodaru.

Șase puncte importante pentru revenirea școlii

Eurparlamentarul adaugă că pe lângă asigurarea personalulu ididactic, mai sunt încă cinci puncte importante ce trebuie avute în vedere pentru redeschiderea școlilor.

„Acest personal trebuie testat eficient pentru identificarea timpurie a focarelor, iar o altă măsură foarte importantă este asigurarea măștilor tuturor copiilor, pe categorii de vârstă. Medicina școlară este un alt punct important, alături de decalarea orarului astfel încât să se evite aglomerațiile și implementarea «bulelor» de învățământ, adică separarea ciclurilor, fiindcă manifestarea bolii este diferită în funcție de vârstă“, menționează Tudor Ciuhodaru.

Măsuri nepotrivite și întârziate: Nu dați banii pe prostii, luați măscuțe la copii!”

Medicul Tudor Ciuhodaru a remarcat câteva măsuri nepotrivite pe care le-au luat actualii guvernanți. Medicul, crede că panourile de „pepsiglas” propuse de ministrul Educației, Monica Anisie, n usunt atât de eficiente cum au fost prezentate.

„Eficiența este discutabilă, nu știu cum vor să-l pună, doar între elevi, pe bancă. În spatele băncii nu, peste bancă nu. Nici nu este atât plexiglas în România pentru toate băncile. Nu dați banii pe prostii, luați măscuțe la copii!”, a apreciat Tudor Ciuhodaru.

Care sunt scenariile ce se vor aplica la începerea școlii pe 14 septembrie

La reluarea cursurilor, Guvernanții au precizat că se vor avea în vedere trei scenarii:

Scenariul verde

Scenariul 1, denumit verde, presupune că este mai puţin de o persoană infectată la mia de locuitori înregistrată în ultimele două săptămâni. În acest caz, toţi elevii vin la cursuri.

Scenariul galben

Scenariul 2, denumit galben, presupune că există între 1 şi 3 persoane infectate la mia de locuitori înregistrate în ultimele două săptămâni. În acest caz o parte din elevi vin la cursuri, iar alţii vor participa la cele online.

Scenariul roșu

Scenariul 3, denumit roşu, presupune că există mai mult de trei persoane infectate la mia de locuitori raportate în ultimele două săptămâni. În acest caz nu se vine la şcoală, iar cursurile se desfăşoară online. Deciziile vor fi luate la nivel local pentru fiecare şcoală în parte de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Adauga un comentariu