Actualitate

Tudorel Toader: Nu regret că am demis-o pe Laura Codruța Kovesi! Eu am fost cel care a semnat înfiinţarea Parchetului European

Publicat: 02 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tudorel Toader Nu regret că am demis-o pe Laura Codruța Kovesi Eu am fost cel care a semnat înfiinţarea Parchetului European

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, anunță că nu regretă că a demis-o pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNĂ, și spună că dacă ar fi din nou ministru și ar avea aceleași competențe și situația ar impune-o ar proceda din nou la fel.

„Unele hotărâri se iau în funcție de dinamică vieții sociale. Vreau să vă spun ceva care nu știe nimeni. Eram judecător, eram ministru, dânsa pe pozițiile pe care era, adeseori ne sunam la telefon, adeseori mă consulta în probleme de practică și interpretare a normelor juridice penale. (….) Dacă aș mai fi ministru, nu aș avea competența revocării (din funcția de acum, de procuror șef european-n.red.), dar pe plan local, dacă aș avea competența și realitatea ar cere-o, de ce nu?”, a spus fostul ministru.

Tudorel Toader a explicat că instituția europeană la care Kovesi este șefă s-a înființat datorită votului lui

„Eram la primul Consiliu JAI, în martie, 2017, în calitate de ministru al Justiției. Vera Jourova, comisarul european pentru Justiție, voia să dea drumul Regulamentului de înființare a Procurorului European și nu avea 9 țări care să fie de acord, avea 8. Eu am fost al nouălea, am deblocat situația. La toate reuniunile am fost de acord cu înființarea Parchetului European și cred că este util”, a povestit fostul ministru în cadrul unui interviu cu Ion Cristoiu.

Adauga un comentariu