Actualitate

Tudorel Toader: Nu regret că am demis-o pe Laura Codruța Kovesi! Eu am fost cel care a semnat înfiinţarea Parchetului European

Publicat: 02 iun. 2020

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, anunță că nu regretă că a demis-o pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNĂ, și spună că dacă ar fi din nou ministru și ar avea aceleași competențe și situația ar impune-o ar proceda din nou la fel.

„Unele hotărâri se iau în funcție de dinamică vieții sociale. Vreau să vă spun ceva care nu știe nimeni. Eram judecător, eram ministru, dânsa pe pozițiile pe care era, adeseori ne sunam la telefon, adeseori mă consulta în probleme de practică și interpretare a normelor juridice penale. (….) Dacă aș mai fi ministru, nu aș avea competența revocării (din funcția de acum, de procuror șef european-n.red.), dar pe plan local, dacă aș avea competența și realitatea ar cere-o, de ce nu?”, a spus fostul ministru.

Tudorel Toader a explicat că instituția europeană la care Kovesi este șefă s-a înființat datorită votului lui

„Eram la primul Consiliu JAI, în martie, 2017, în calitate de ministru al Justiției. Vera Jourova, comisarul european pentru Justiție, voia să dea drumul Regulamentului de înființare a Procurorului European și nu avea 9 țări care să fie de acord, avea 8. Eu am fost al nouălea, am deblocat situația. La toate reuniunile am fost de acord cu înființarea Parchetului European și cred că este util”, a povestit fostul ministru în cadrul unui interviu cu Ion Cristoiu.

Comentarii
  • Sunt mare fan Portocala,Onea,Guseth,M.Macovei, oare ce mai fac ei? Ce echipa de elita era,toti unul si una, Kovesi,Onea,Portocala,oare mai fac niste daune totale?nu de alta, sa nu cumva sa ajunga si pe la guvern,ca le face o dauna de toata frumusetea.

  • Istoria o sa tina minte doar atât:Ați fost ministru în unu din guvernele impuse de Dragnea.Ce va scrie in istorie despre Dragnea e alta poveste.

  • Și ce dacă a fost un ministru într-un guvern impus de Dragnea? Cel puțin omul a fost numit pe cv si experiența. A fost PRO pentru înființarea Parchetului European. Predoiu, omul lui Basescu, acum omul lui Johanis are foarte multe calitati. E de dreapta, dar este ca si cum nu ar exista. LCK rebuia sa fie exmatriculata ca a ramas corigenta la dosarul EADS, la dosarul Revolutiei, la toate dosarele grele si importante. A excelat la cele regizate, in frunte cu dosarul Telepatia. Daca nu se retragea Ponta in 2012 era si el si masa si nevastasa vizata. Aia nu se numeste justitie si justitiar.

  • Bai Anonimule, du-te la Portocala si la Onea aia sunt de teapa ta.Nu te mai baga in discutii ca esti in plus.Tu nici lustragiu nu poti sa-i fii profesorului T. Toader.Nu numai ca esti anonim,dar si un neica-nimeni.

Adauga un comentariu