Local

Tumoră cerebrală de 5 cm operată cu succes de echipa condusă de medicul primar neurochirurg Lucian Eva – VIDEO

Publicat: 28 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tumoră cerebrală de 5 cm operată cu succes de echipa condusă de medicul primar neurochirurg Lucian Eva - VIDEO
Un bărbat de 54 de ani a fost operat cu succes de tumoră cerebrală
Bărbat de 54 de ani operat cu succes de tumoră cerebrală
“Bărbatul în vârstă de 54 de ani a ajuns în unitatea noastră medicală după ce a observant că nu mai poate mișca o mâna și un picior. În Spitalul de Neurochirurgie i s-au efectuat toate investigațiile medicale compete. În urma RMN-ului efectuat am descoperit un meningiom de aproximativ cinci cm care în este în general o tumoră benignă. A fost nevoie să intervenim chirurgical pentru a-i salva viața bărbatului care risca să rămână paralizat.
Intervenția chirurgicală a fost una destul de complicată, tumora de cinci cm a reușit să înglobeze în structura ei vase importante ale creierului. Împreună cu echipa medicală am reușit ca în aproximativ trei ore să eliminăm meningiomul și să salvăm viața pacientului, operația fiind un real succes.
Meningiomul este o tumoră benignă a creierului și are legătură cu hormonii progesterone și estrogen, iar simptomele depind de localizarea tumorii și pot fi de la dureri de cap, la amețeli și pareză.
În Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi performanța este astăzi o normalitate. Investițiile făcute în ultimii ani în aparatura medicală, de înaltă performanță și-au dovedit eficiența în salvarea de vieți omenești.
Spitalul de Neurochirurgie Iași este o poveste, în primul rând, despre și pentru oameni. Unul dintre principiile majore promovate în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași este respectul față de ființa umană, din toate punctele de vedere.” a declarat Doctor în Neurochirurgie, Șef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.
Echipa medicală:
Șef Lucrări, Doctor în Neurochirurgie Lucian EVA, medic primar neurochirug
Specialist neurochirurgie: dr. Cosmin APETREI
Medic rezident neurochirurg: dr. Răzvan BUGA
As. Instrumentist: Mariana RĂILEANU
Bioinginer: Vlad DAFINESCU
Anestezist: dr. Nina STRATICIUC
Asistentă: Petronela GALEȘ
Adauga un comentariu