Actualitate

Tupeul incredibil al lui Ludovic Orban: Explică de ce a legalizat turismul electoral!

Publicat: 17 feb. 2020
1

Premierul desemnat Ludovic Orban explică de ce PNL a legalizat turismul electoral, permițându-le românilor să voteze la alegerile locale în orice alt oraș sau județ, fără a se mai ține cont de circuscrpția electorală la care au fost arondați.

„Poziția noastră este foarte clară. Este poziția pe care am adoptat-o public. În legislația eletorală privind alegerile anticipate nu erau prevăzute anticipatele. Era necesară această ordonanță. Sigur că odată cu ordonanța care era necesară am făcut niște lucruri necesare și firești și anume să extindem și la condițiile parlamentare condițiile de vot din diaspora care au fost disponibile la alegerea președintelui.

Nu puteam nu să ținem cont că în diaspora sunt 800.000 de alegători înregistrați în străinătate. Există discuții privind extinderea dreptului la vot și în altă circumscripție decât cea în care au domiciliul cei care votează. Există de exemplu studenți care nu sunt în localitatea de domiciliu în ziua votului și astfel nu pot vota”, a declarat Orban.

Comentarii
  • Studentii sa se duca in vasluiul si botosanii lor sa voteze, ca acolo platesc (?) impozite. Plus ca au gratis pe tren.
    Diaspora, idem,sa isi voteze alesii acolo unde s-au oplosit si unde isi platesc taxele.
    Nu avem nevoie la locale de „aportul” lor, ei nu apartin comunitatii locale. Sau mai bine organizeaza-le si lor acolo, in pribegie, alegeri. Cu drept de vot toata saptamana. O sa te ridice in slavi si, fii antena, o sa te voteze toti. Adica,macar ei.

Adauga un comentariu