Sport

Turcii îl desființează pe Mircea Lucescu, după ce s-au calificat la Euro 2020

Publicat: 19 nov. 2019

Turcia a câștigat aseară în Andorra, scor 2-0, și nu mai poate pierde locul 2 în Grupa H a preliminariilor. Adică s-a calificat direct, alături de Franța, la Euro 2020. Turcii jubilează, după performanța obținută sub comanda lui Senol Gunes, dar nu uită de fostul selecționer, Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu, umilit de jurnaliștii turci

Presa din Turcia îl desființează, practic, pe „Il Luce”, care a condus naționala „Semilunei” până în februarie 2019. Tehnicianul român a fost demis la începutul anului, după parcursul sub așteptări din Liga Națiunilor. Naționala a fost preluată de Senol Gunes, care a condus-o pe toată perioada preliminariilor și a calificat-o la Euro 2020.
După meciul Turcia – Suedia 0-1, în urma căruia turcii au retrogradat în grupa C din Liga Națiunilor, Mircea Lucescu a fost umilit de jurnaliști, care s-au ridicat și au părăsit conferința de presă, după ce „Il Luce” a răspuns la o singură întrebare. Ulterior, antrenorul nostru a mai stat un singur meci pe bancă, 0-0 în amicalul cu Ucraina.

Senol Gunes, cel mai de succes antrenor pentru turci

Turcia a fost preluată de Senol Gunes, care a făcut senzație: a obținut 9 victorii din 12 meciuri și a dus echipa la turneul final din vara anului viitor. Presa a reacționat azi și și-a amintit de afirmațiile făcute de Mircea Lucescu, pe care le-a demontat punct cu punct.
„Lipsa jucătorilor sau lipsa de experiență au fost constat lucrurile de care s-a plâns antrenorul român. Mircea Lucescu, care și-a făcut un renume din scuzele găsite pentru eșecurile din Liga Națiunilor, a fost distrus de Senol Gunes”, scriu turcii.

Mircea Lucescu vs. Senol Gunes

Mai jos, turcii au făcut o comparație între discursul lui Mircea Lucescu și ce a realizat Senol Gunes la națională, în mai puțin de un an.

Lucescu: „Am avut jucători de la două cluburi din Ucraina și, în total, de la 10-15 echipe. Succesul nu e așa ușor de obținut în aceste condiții. Nu pot să formez un lot din jucători de la doar 2-3 echipe”.
Ce s-a realizat: Senol Gunes a format un lot cu jucători de la 23 de echipe și a avut succes!

Lucescu: „Nu am suficienți jucători. Am 22-23 de fotbaliști. România are 29 de jucători, Albania are 28”.
Ce s-a realizat: Senol Gunes a calificat echipa din grupă, după ce a folosit nu mai puțin de 38 de jucători. Aceștia au arătat lumii că Turcia are o bază de selecție.

Lucescu: „Avem puțină experiență și asta se vede. Am primit goluri ușor, după ce am pierdut mingea”.
Ce s-a realizat: Naționala lui Senol Gunes a primit gol în doar 3 din cele 12 partide disputate, cu o apărare care a avut media de vârstă de 21-22 de ani. Doar 3 țări din lume au avut o defensivă egală sau mai bună decât Turcia în aceste preliminarii: Polonia, Belgia și Itala.

Lucescu: „Trebuie să lucrez cu ceea ce am la îndemână. În 2002, erau 8 jucători de la Galatasaray la lot. Acum, nu mai sunt. La Ucraina sunt opt titulari care au jucat și au fost formați de mine la Șahtior. Shevchenko antrenează o echipă crescută la Șahtior”.
Ce s-a realizat: Senol Gunes a format un lot cu fotbaliști care evoluează în 6 țări. 23 dintre aceștia joacă în Turcia.

Palmaresul lui Mircea Lucescu pe banca naționalei Turciei

4 victorii
6 remize
7 înfrângeri
golaveraj 17-25

Palmaresul lui Senol Gunes pe banca naționalei Turciei

9 victorii
2 remize
1 înfrângere
golaveraj 22-3loading...

Adauga un comentariu