Stiri si curiozitati

Turcoazul, o culoare prețioasă. Cu ce nuanțe se asortează cel mai bine?

Publicat: 08 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Turcoazul o culoare prețioasă. Cu ce nuanțe se asortează cel mai bine
Culoarea turcoaz are o semnificație profundă, având capacitatea de a contracara emoțiile negative și de a echilibra nivelurile de energie.

Turcoazul este o culoare prețioasă, specială și sofisticată, fiind rezultatul amestecului între albastru și verde. Această combinație între o culoare rece și una caldă are o puternică influență asupra stării noastre psihice. Culoarea turcoaz are un efect puternic asupra stării de spirit, transmițând sentimente de pace și liniște, contribuind la claritatea mentală și limpezirea gândurilor.

Culoarea turcoaz este denumită după piatra de turcoaz. Una dintre cele mai vechi pietre folosite de om ca piatră semiprețioasă. Denumirea alternativă a cristalului de turcoaz, „peruzea”, are origini persane, provenind de la cuvântul „firusa”, care semnifică „piatra fericirii”, sau de la „pirouzeh”, care înseamnă „victorie”. Astfel, turcoazul este asociat cu sentimente pozitive și putere. Această culoare și piatra asociată cu ea sunt considerate de multă vreme simboluri ale fericirii și victoriei, fiind apreciate pentru proprietățile lor benefice asupra stării noastre emoționale și mentale.

 Ce semnifica culoarea turcoaz

Culoarea turcoaz are o semnificație profundă, având capacitatea de a contracara emoțiile negative și de a echilibra nivelurile de energie. Aceasta deschide chakra celui de-al treilea ochi, facilitând îmbunătățirea percepției și a comunicării. Persoanele cu această chakră deschisă sunt mai sensibile la energiile din jur și pot gestiona cu ușurință influențele negative sau pot atrage cele pozitive.

Turcoazul este recunoscut pentru proprietățile sale vindecătoare, având efecte benefice atât la nivel fizic, cât și psihic. La nivel fizic, are efecte decongestionante cerebrale, tonice generale și reduce durerile acute, contribuind la îmbunătățirea imunității. Din punct de vedere psihic, induce relaxarea emoțională, favorizează deschiderea spirituală, ajută la adaptarea la mediu și conferă curajul și încrederea de a exprima sentimentele.

Prin combinarea albastrului și a verdelui, turcoazul îmbină calitățile linistitoare ale albastrului cu cele tonice ale verdelui. Astfel, simbolizează pacea, liniștea și armonia, generând în același timp o senzație de ușurință și curățenie. Recomandat în dormitoare pentru efectul său relaxant, turcoazul te ajută să adormi mai ușor și să ai un somn odihnitor.

 Turcoazul se asortează cel mai bine cu culori monocrome

La fel ca culoarea albastră, asortarea turcoazului este la îndemâna oricui, fiind o culoare versatilă. Poate fi combinată atât cu nuanțe clasice de alb, gri și negru, cât și cu alte culori îndrăznețe, precum roșu sau galben.

Albul se potrivește bine cu orice culoare, iar combinat cu turcoaz (de exemplu, azur închis) creează un efect uimitor. Alb plus albastru închis înseamnă o combinație de culori a unei persoane de succes și întreprinzătoare, accentuând ideea de comunicare deschisă. Într-un singur set, albul și turcoazul nu vor părea niciodată plictisitoare. Principalul lucru este să nu exagerezi cu albul. O opțiune ar fi o bluză albă cu fustă sau pantaloni de culoare turcoaz sau pantaloni albi ca zăpada și top turcoaz. La această ținută, poți opta pentru o pereche de pantofi, albi sau turcoaz. Combinarea cu negrul este considerată un clasic pentru orice nuanță. În cazul de față, nici aceasta nu este o excepție. Negrul și turcoazul, împreună, formează o pereche excelentă, unde culoarea strălucitoare reîmprospătează negrul, iar acesta adaugă puțină mai multă rigoare turcoazului, făcând din această combinație o opțiune excelentă pentru birou. Pentru o rochie de seară, combinarea turcoazului și negrului este o opțiune indispensabilă, în care vei arăta mereu grozav. Totuși, cel mai bine ar fi ca turcoazul din rochie să fie mai proeminent decât negrul. Desigur, încălțămintea poate fi atât neagră, turcoaz sau chiar argintie.

Culoarea turcoaz este o culoare puternică ce se poate asorta cu doar câteva culori.

Adauga un comentariu