Info Turism

Turism post-coronavirus. Cum vor arăta vacanţele europenilor după pandemia de COVID-19

Publicat: 23 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Turism post-coronavirus. Cum vor arăta vacanţele europenilor după pandemia de COVID-19
coasta de azur

Turism post-coronavirus. După perioada grea încercată de pandemia de COVID-19, în care milioane de oameni au fost forţaţi să stea în izolare, numeroşi europeni se pregătesc de prima vacanţă post-coronavirus, în condiţiile în care majoritatea statelor europene au trecut la măsuri de relaxare a restricţiilor.

În perioada de pandemie, industria turistică europeană a avut foarte mult de suferit. Astfel, după relaxarea restricţiilor, Uniunea Europeană a prezentat la 15 iunie planurile de redeschidere a frontierelor interne. Chiar şi aşa, numeroşi cetăţeni europeni ar prefera anul acesta să-şi organizeze vacanţele între graniţele propriilor tari.

Turism post-coronavirus. Francezii mizează pe concediile în ţară

În Franţa, cea mai importantă destinaţie turistică a lumii, guvernul contează pe faptul că francezii vor prefera să-şi petreacă concediile în ţară pentru a contribui astfel de repornirea importantului sector economic al economiei franceze. În acest sens, autorităţile franceze au lansat campania #CetetejevisitelaFrance – În această vară vizitez Franţa, campanie prin care li se reaminteşte francezilor de bogăţiile turistice pe care ţara lor le posedă. Mulţi cetăţeni din Hexagon par să fi ascultat deja acest apel.

Conform şefului asociaţiei franceze Entreprises du Voyage, care reprezintă sectoarele industriei turistice, doar 20% dintre rezervările pentru vacanţă de vară făcute prin agenţiile turistice sunt pentru locaţii în afara graniţelor Franţei, prin comparaţie cu 66% dintre rezervări, aşa cum se întâmplă într-un an normal.

În Paris, cel mai vizitat oraş din Europa, viaţa a revenit la normal odată cu deschiderea cafenelelor şi a teraselor în aer liber. Principalul obiectiv turistic din Paris, Turnul Eiffel, se redeschide la 25 iunie, însă cu limitări ale numărului de vizitatori. O altă restricţie pe care trebuie să o ştie turiştii este că iniţial vor putea urca doar pe scări până în vârful acestui monument.

Şi capodoperele din Muzeul Luvru vor putea fi admirate de către turişti din 6 iulie.

Principalele destinaţii turistice din Spania se redeschid la 1 iulie

Spania, o altă destinaţie din Europa căutată în sezonul de vară de către turişti a anunţat reluarea sectorului turistic începând din 1 iulie, Astfel, destinaţiile turistice „obligatorii” pentru orice turist care se respectă, precum monumentală Sagrada Familia din Barcelona sau palatul Alhambra din Granada se vor redeschide de la 1 iulie pentru turiştii străini.

Autorităţile spaniole au ţinut să precizeze că purtarea măştilor în public şi în spaţiile închise va rămâne obligatorie, până când virusul COVID-19 va fi învins.

Turism post-coronavirus în Regatul Unit. Carantina de 14 zile pentru toţi cei care sosesc din străinătate

În Marea Britanie călătorilor li se va lua temperatura la sosire, conform schemei ce va fi pusă în aplicare în concordanţă cu „linii directoare stricte de sănătate”, au anunţat autorităţile regionale, care au impus o carantină de 14 zile pentru toţi cei care sosesc din străinătate, inclusiv cetăţenii britanici, pentru a evita pătrunderea de noi cazuri de COVID-19 în ţara cu cel mai mare număr de victime ale noului coronavirus din Europa.

Decizia autorittatilor din Regat de a impune o carantină obligatorie tuturor celor care intră în ţară va afecta cu siguranţă turismul internaţional. Conform specialiştilor din industria turistică, principalele obiective turistice din ţară, ca Big Ben-ul sau palatul Buckingham, nu vor primi turişti ca în ceilalţi ani.

De cealaltă parte, pentru a le permite propriilor cetăţeni să-şi petreacă vacanţele în alte ţări din Europa, autorităţile au anunţat că doresc să stabilească „punţi aeriene” cu statele care au rate mici de infectare cu noul coronavirus. Această decizie va ocoli necesitatea carantinei.

Chiar şi aşa, o călătorie în Regatul Unit este complicată, cu rezervările hoteliere sau închirieri de apartamente încă imposibil de realizat, cu excepţia călătoriilor de afaceri.

Italia s-a redeschis călătorilor la 3 iunie

Italia, un adevărat muzeu în aer liber, a fost prima ţară europeană lovită puternic de COVID-19. La trei luni după ce au fost aplicate măsuri dure de închidere şi izolare, Italia s-a redeschis călătorilor din Europa la 3 iunie.

Chiar dacă multe dintre obiectivele turistice de aici au fost redeschise, încă îşi aşteaptă turiştii. Puţini turişti străini sunt văzuţi în fermecătoarea Veneţie sau în Roma, Cetatea Eternă.

Cum turismul din Peninsula reprezintă 13% din PIB, autorităţile au trecut la măsuri inedite şi astfel sunt hotărâte să promoveze „marca” Italia.

Turism post-coronavirus. În Grecia se practică trierea epidemiologică

Din 15 iunie, principalele două aeroporturi din Grecia, cel din Atena şi cel din Salonic, s-au redeschis pentru sosiri din 29 de ţări, marcând astfel startul sezonului turistic.

Însă turiştii care provin din regiuni ce au fost grav lovite de virus vor fi testaţi în mod obligatoriu şi-şi vor petrece prima lor noapte în Grecia în hoteluri desemnate special. Din această categorie a regiunilor de risc fac parte Parisul, Madridul şi Lombardia, printre altele.

În Grecia, cinematografele în aer liber, cluburile de noapte şi tavernele sunt deja deschise, însă bufetele hotelurilor au rămas închise. Cei care merg pe plajele greceşti trebuie să ştie că prosoapele şi şezlongurile trebuie aşezate astfel încât să se păstreze măsură distanţării sociale.

Adauga un comentariu