Info Turism

Turişti străini în România. Țara noastră, inclusă într-un top turistic internaţional

Publicat: 06 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Turişti străini în România. Țara noastră inclusă într-un top turistic internaţional
Turişti străini în România

Turişti străini în România. Cunoscută în lume ca şi „Grădina Maicii Domnului”, ţara noastră atrage an de an mulţi turişti străini. Turiştii străini care vin în România sunt atraşi de peisajul sălbatic şi nealterat, de satele rupte de lume şi de mitul Dracula. Atunci când aleg să vină în România, vizitatorii străini apelează la platformele de închiriere, apartamentele şi vilele cochete fiind principalelel centre de cazare.

AirBNB, principala platformă de închiriere

Cunoscutul site de rezervări AirBNB a anunţat o creştere a rezervărilor cu aproape 300 la sută pentru România. Deoarece Institutul Naţional de Statistică ia în calcul doar unităţile de cazare cu cel puţin 5 paturi, mul’i vizitatori nu apar în cifrele oficiale.

2,1 milioane de turişti străini au fost înregistraţi oficia în primele nouă luni ale anului.

Mauro şi Mateo sunt din Italia şi timp de şase zile vor cutreiera România. Au aterizat în Timişoara şi au pornit la drum cu o maşină de închiriat.

Turist din Italia: “Oamenii sunt prietenoşi şi e relativ ieftin pentru noi. Aveţi munţii, este Marea Neagră, aşa ce ne bucurăm.”

Peisajele de vis şi natura încă sălbatică sunt atuurile României, iar străinii sunt încântaţi.

“Sunt foarte multe lucruri de văzut. Noi am deschis ochii şi am văzut munţi minunaţi.” “Cazările sunt bune, poţi găsi mâncare bună, hosteluri faine, oameni primitori”, afirma un turist din Grecia.

Comparativ cu 2018, anul această platformă Airbnb a înregistrat o creştere de 298 la sută a solicitărilor pentru destinaţiile româneşti.

Într-un clasament al zonelor pentru care a sporit interesul turiştilor, România este pe locul 5, după destinaţii din Statele Unite, Spania, Thailanda şi Australia.

Reporter: “Câtă relevanta au aceste topuri?”

Ludovic Satmari, ghid de turism: “Au pentru că o dată arata cum ne situăm, a doua: dau şi o direcţie celor care vor să rezerve.”

Ţara noastră mai are însă mult până să ajungă în topul destinaţiilor preferate ale celor care călătoresc.

Turişti străini în România. Franţa, record de vizitatori străini

Franţa – de pildă – a avut anul trecut aproape 90 de milioane de vizitatori străini. Spania a avut puţin peste 80 de milioane – în timp ce nouă ne-au trecut graniţa doar 2 milioane.

Vilele şi cabanele mici, aşezate în zone liniştite atrag mulţi vizitatori.

Turiştii, în special străinii, sunt fascinaţi să descopere că ouăle, carnea şi laptele pe care le primesc la masa vin din gospodăriile vecine iar legumele cresc în grădina din sptele casei.

Administrator pensiune: “Sunt surprinşi, descoperă aici lucruri fenomenale, noi facem plimbări la stana unde degustam tot felul de preparate pregătite acolo de ciobani”.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, cei mai mulţi străini care vin la noi sunt din Germania, Israel şi Italia. Numărul lor creşte în perioada sărbătorilor. De altfel, pentru Crăciun şi Revelion, multe hoteluri şi hosteluri sunt deja rezervate.

În primele nouă luni ale anului, unităţile de cazare din România care au peste cinci paturi au primit 10,5 milioane de turişti romani şi străini – cu 500.000 mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Adauga un comentariu