Eveniment-Social

Turneul Internațional „Romanian Music Journey”, la Palatul Culturii din Iași

Publicat: 20 oct. 2021
Sala
Turneul Internațional "Romanian Music Journey", susținut de soprana Rodica Vica, violonista Clara Cernat, pianistul și compozitorul francez Thierry Huillet, la Palatul Culturii din Iași

Eveniment muzical internațional, la Palatul Culturii din Iași! Participă soprana Rodica Vica, violonista Clara Cernat, pianistul și compozitorul francez Thierry Huillet.  Sâmbătă, 23 octombrie 2021, de la ora 18:00, Sala „Henri Coandă”, va avea loc concertul-conversație pe tema „De ce europenii iubesc muzica românească?”. Accesul este gratuit, pe baza rezervării locurilor. Evenimentul are loc în cadrul Turneului Internațional „Romanian Music Journey”

Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași, partener al Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură, alături de Conservatorul de Muzică din Montauban (Franța), Association des Amis de Thierry Huillet din Toulouse, Ambasada României în Republica Austria, Institutul Cultural Român (ICR) de la Viena. Este implicată și Universitatea Națională de Arte (UNAGE) „George Enescu” din Iași, Filarmonica „George Enescu” din București, Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca și Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca. Totul are loc sâmbătă, 23 octombrie 2021, de la ora 18:00, la Palatul Culturii din Iași, Sala „Henri Coandă”, concertul-conversație pe tema „De ce europenii iubesc muzica românească?”.

Evenimentul de la Palatul Culturii din Iași are loc în cadrul Turneului Internațional „Romanian Music Journey”

Evenimentul are loc în cadrul Turneului Internațional „Romanian Music Journey”, susținut de soprana Rodica Vica, violonista Clara Cernat, pianistul și compozitorul francez Thierry Huillet, în perioada 19 – 27 octombrie 2021. Concertul propune o retrospectivă a muzicii clasice românești pentru voce, vioară și pian, încercând să marcheze, în 2021, omagierea unora dintre cei mai importanți compozitori români: George Enescu (140 de ani de la naștere), Eduard Caudella (180 de ani de la naștere), Mihail Jora (130 de ani de la naștere și 50 de ani de la moarte), Gherase Dendrino (120 de ani de la naștere) etc.

Programul propus de soprana Rodica Vica se completează atât cu noi aranjamente camerale ale unor piese pentru voce și pian, la care se adaugă sunetul complex al viorii, cât și cu „Rapsodiile” pe teme românești „Valahia Rhapsody” și „Voyage Rhapsody”. Aceste ultime două compoziții sunt un omagiu adus marilor lăutari români Grigoraș și Angheluș Dinicu, Costică Pompieru, inegalabilei Maria Tănase și universalei personalități a lui Dimitrie Cantemir, ale cărui teme se împletesc cu temele alese din folclorul românesc.

Participarea este permisă, în limita locurilor disponibile, persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, pe baza certificatului verde COVID-19

Co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), turneul a debutat la Montauban (Franța), pe 19 octombrie 2021, următoarele evenimente fiind programate la Viena (21 octombrie), București (26 octombrie) și Cluj-Napoca (27 octombrie). Mai multe informații despre programul turneului internațional „Romanian Music Journey”, pe site-ul www.romanianmusicjourney.ro Participarea publicului se face respectând normele în vigoare la data desfășurării evenimentului, accesul fiind permis, în limita locurilor disponibile, persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, pe baza certificatului verde COVID-19, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și a respectării distanțării fizice. Accesul este gratuit, pe baza rezervării locurilor.

Adauga un comentariu