Culinar

Turtă dulce de casă – mod de preparare

Publicat: 30 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Turtă dulce de casă - mod de preparare

Un desert delicios, adorat de copii, dar nu numai, turta dulce de casă îţi va aminti instant de copilărie, fapt pentru care îţi recomandăm să încerci această reţetă de turtă dulce de casă, pe care o poţi pregăti în mai puţin de o oră.

Turtă dulce de casă – ingrediente necesare:

  • 500 de grame de făină
    patru ouă
    nouă linguri de miere
    200 de grame de zahăr pudră
    o linguriţă de condimente – scorţişoară, nucşoară, cuişoare, ghimbir
    o linguriţă de bicarbonat de sodiu
    o lingură de zeamă de lămâie

Turtă dulce de casă – mod de preparare:

Tot ce trebuie să faci pentru a găti această reţetă delicioasă de turtă dulce de casă este să amesteci într-o cratiţă mică untul topit cu mierea, zahărul şi cu zeama de lămâie, până se omogenizează totul. Ulterior, lasă la răcit. Între timp, într-un alt bol, amestecă ingredientele uscate, iar apoi combină-le cu untul topit. Bate şi ouăle cu puţină sare şi adaugă-le peste.

Frământă lent, dar ferm aluatul de turtă dulce, până vei obţine o pastă omogenă. Dacă încă ţi se lipeşte de mâini, înseamnă că îi mai trebuie făină. Adaugă făină puţin câte puţin până ajungi la consistenţa dorită – aluatul final trebuie să fie elastic şi nelipicios. Acoperă vasul în care e aluatul cu un prosop curat şi lasă să crească cel puţin 30 de minute.

Preîncălzeşte cuptorul şi tapetează o tavă cu foaie de copt. Formează biluţe de turtă dulce din aluat şi pune-le pe tavă, păstrând distanţă de 1-2 cm între ele ca să aibă loc să crească fără să se lipească. Ulterior, pune-le la cuptor 10-15-20 de minute (în funcţie de cât de mari ai format turtele), însă nu uita să verifici să nu se ardă.

Adauga un comentariu