Ingrediente:
- 350 ml de chefir
- 1 pahar de zahar
- 2 galbenusuri
- 1 albus
- 1 lingura de miere
- 3 linguri de ulei vegetal
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1 kg faina
Pentru glazura:
- 1 albus
- 3 linguri de zahar
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui mixer, batem galbenusurile cu un albus (cel de al 2-lea albus il pastram pentru glazura), mierea si zaharul. Se toarna acest amestec in chefir impreuna cu uleiul vegetal. Bateti usor din nou. Adaugati treptat faina amestecata cu bicarbonat de sodiu (nu este nevoie de otet, chefirul va stinge bicarbonatul) si framantati un aluat moale.
Intindeti aluatul intr-un strat de 1 cm grosime, taiati cerculete din el cu o forma sau cu un pahar mic si puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt. Coaceti 25 de minute la o temperatura de 180-190 de grade. In timp ce turtele se coc, pregatiti glazura pentru ele: cu un tel bateti un albus cu 3 linguri de zahar pana cand zaharul este complet dizolvat. Nu este nevoie sa bateti pana obtineti o spuma tare. Daca albusul a devenit alb si zaharul este dizolvat, este suficient.
Dupa 20-25 de minute, scoateti din cuptor turtele dulci, tapetati-le cu albusul batut (este foarte comod sa folositi o perie de silicon in acest scop), puteti tapeta in doua straturi, cum am facut eu, si puneti-le inapoi in cuptor pentru inca 10 minute. Apoi scoateti turtele dulci din cuptor si puneti-le pe o farfurie.