Iată aici o reţetă de turte coapte ca la bunica la ţară. Ne aduc aminte de zilele frumoase ale copilăriei.
Ingrediente:
300 g de iaurt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță sare
Făină cât cuprinde, să iasă un aluat de pâine, ușor lipicios
1 linguriță ulei cocos
Mod de preparare:
Bicarbonatul de sodiu și sărea se amestecă cu puțină făină, apoi se pune iaurtul. Se amestecă bine, iar apoi adaugăm făină, câte puțin, până obținem un aluat asemănător celui de pâine. Aluatul obținut se lasă la odihnit aproximativ jumătate de oră, după care se taie bucăți.
După ce am întins fiecare bucată și i-am dat formă, o ungem cu un pic de ulei de cocos. Se coc în tigaie, fără ulei, pe ambele părți. Noi le-am servit fierbinți cu salată de vinete, însă pot fi servite cu orice fel de mâncare. Să vă mai spunem cât sunt de delicioase?