Eveniment-Social

Turul II al alegerilor la UAIC Iaşi va începe în mod normal şi în deplină legalitate. A fost desemnat un nou președinte BEC – UPDATE

Publicat: 18 mart. 2024
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Turul II al alegerilor la UAIC Iaşi va începe în mod normal şi în deplină legalitate. A fost desemnat un nou președinte BEC - UPDATE

În această dimineaţă, 18 martie 2024, turul al doilea al alegerilor la UAIC Iaşi va începe în mod normal şi în deplină legalitate, în intervalul orar 08.00 – 20.00.

UPDATE: Biroului Electoral Central al Universitafii ,,Alexandru loan Cuza” din Iași a transmis oficial că alegerile vor avea loc în condiții normale.

„Biroul Electoral Central al Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” din lași, numit de Senatul Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin Hotărârea Senatului nr. 4 din 16.11.2023 s-a întrunit în şedinţa din data de 18.03.2024, la ora 07.00.
La şedinţa Biroului Electoral Central al Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” din laşi din data de 18.03.2024. au fost prezenţi 7 din cei 7 membri ai biroului.
Membrii prezenţi s-au întrunit şi au luat act de demisia doamnei Preşedinte a BEC-UAIC, doamna Lector univ. dr. Olga Andreea Urda.
Membrii BEC-UAIC au luat act de suplinirea postului vacant de membru al BEC-UAlC prin intermediul membrului supleant, Lector univ. dr. Lucian Mihael Bălănuță, care are pregătire juridică, studii de licenţă şi master.
Membrii Biroului Electoral Central al Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” din laşi au constatat că Biroul Electoral Central al Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” din laşi, funcţionează în completă legalitate şi în formula completă, fiind îndeplinită condiţia prevăzută de art. 6, alin. (I), conform căreia unul dintre cele cinci cadre didactice membrii ai BEC-UAIC trebuie să aibă în mod obligatoriu pregătire juridică.
Membrii Biroului Electoral Central au supus la vot alegerea Preşedintelui BEC UAIC şi a locţiitorului acestuia. Membrii BEC au ales în unanimitate (7 voturi ,,pentru”) pe doamna Conf. univ. dr. Irina Bilan în calitate de Preşedinte al BEC-UAIC şi tot cu unanimitate de voturi (7 voturi ,,pentru”) pe domnul Lector. univ. dr. Ovidiu Avadanei în calitate de Locţiitor al Preşedintelui”, a transmis UAIC Iași.

Știre inițială

Vă aducem aminte faptul că fostul preşedinte al BEC, Olga Andreea Urda, și-a dat demisia. Astfel, Biroul Electoral Central al Universității a trebuit să găsească o soluţie pentru ca alegerile să se desfășoare în condițiile prevăzute de lege.

În acest context, a fost desemnat un nou preşedinte al BEC, lector univ. dr. Lucian Mihael Bălănuță.

Așadar, urmează în câteva minute şi noul rectorat central al universității să posteze un comunicat în care să oficializeze faptul că alegerile au loc în mod normal în pofida situației de ieri, 17 martie 2024.

Comentarii
  • Cei de la FEEA, au făcut atâta presiune, sa plece cea de la drept, pentru a-și impune președinta lor!
    Ciudat mod de acțiune al democraților!

  • Circ! Deci au ramas 2 candidati. Un candidat care implineste varsta de pensionare in timpul mandatului. Si un altul, flamand, rotarian, care vede universitatea ca pe o afacere, desi banii vin de la buget. Mda … Ce sa mai zici? Si mai voiau sa ia sub umbrela lor si celelalte universitati din Iasi…

  • Da, mare pierdere. Important că a plouat în turul l și a plouat și în turul ll, semn de bunăstare!
    La cât de frumos scrie ,, anonim ” sigur ar vota cu al VI- lea👍

  • Cea mai buna solutie pentru toti este ca FEEA sa se desprinda de Cuza si sa formeze o universitate distincta, cum este la Bucuresti : Academia de Studii Economice.

Adauga un comentariu