International

Twitter va concedia 75% dintre angajați dacă Elon Musk preia compania

Publicat: 21 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Twitter va concedia 75 dintre angajați dacă Elon Musk preia compania
75% dintre angajati la Twitter vor fi concediați dacă Elon Musk va prelua compania

Elon Musk susține că 75% dintre angajații Twitter vor fi concediați dacă va prelua compania de social media. Declarațiile celui mai bogat om din lume au creat un val de nemulțumire printre angajații corporației. Anunțul ar fi fost făcut de Elon Musk către potențialii investitori susținând că în acest fel se vor reduce cheltuielile de personal care în prezent sunt uriașe.

Elon Musk se află într-un proces cu compania Twitter după ce și-a manifestat intenția de a prelua pachetul majoritar. Deținătorii pachetului majoritar susțin că omul de afaceri trebuie să-și onoreze promisiunea făcută de a cumpăra 44 de miliarde de dolari. Procesul va dispărea doar dacă Elon Musk va achita suma menționată înainte până pe data de 28 octombrie 2022.

Twitter va concedia 75% dintre angajați, susține Elon Musk

Elon Musk nu intenționează să țină foarte mulți dintre angajații Twitter, dacă va prelua compania. Omul de afaceri susține că va concedia 75% dintre angajați dacă va ajunge să prea pachetul majoritar al platformei sociale. În cifre concrete, compania care are acum 7.500 de angajați, va avea, dacă planul lui Musk va fi dus la bun sfârșit, aproximativ 2.000.

Acțiunea este parte integrantă din planul Twitter de a da afară 25% dintre oameni până la sfârșitului anului 2023 și de a închide centrelor de date cheie. Anunțul, pe lângă că a stârnit îngrijorări în rândul actualilor angajați, a creat și un val de îngrijorări în rândul utilizatorilor care vor fi mai puțini protejați de piratare sau de expunere la materiale posibil ofensatoare. Ba mai mult, platforma ar putea să devină un loc în care s-ar putea regăsi numeroase fake newsuri sau alte tipuri de conținut dăunător.

Totuși, după anunțul intenției făcut de Elon Musk, actualii reprezentanți ai companiei au ținut să transmită un mesaj de liniștire a angajațiilor. Aceștia au explicat faptul că compania nu intenționează să facă un val uriaș de restucturări. Anunțul a fost făcut într-un email intern de către avocatul companiei ca un răspuns la articolul din presă apărut în The Washington Post.

Elon Musk în război cu oficialii Twitter

În urmă cu câteva luni, Elon Musk și-a anunțat intenția de a cumpăra platforma de socializare Twitter. Omul de afaceri le-a propus suma de 44 de miliarde de dolari pentru pachetul majoritar celor care-l dețin. La ceva timp după ce acesta și-a făcut cunoscută intenția, totul a căpătat o întorsătură majoră.

Concret, Elon Musk s-a răzgândit și a explicat faptul că nu mai dorește cumpărarea platformei din cauza unor raportări false cu privire la conturile false pe care platforma le are. Ca răspuns la acuzații, oficialii Twitter l-au acționat în judecată pentru a-l obliga pe pârât să cumpere platforma. Există un proces pe rolul instanței de judecată, iar acesta poate dispărea doar dacă omul de afaceri achită suma de 44 de miliarde de dolari până pe data de 28 octombrie 2022. În tot acest context, vom vedea dacă Elon Musk va concedia 75% dintre angajații Twitter dacă va prelua platforma.

Adauga un comentariu