Sport

Tyson Fury l-a demolat pe Deontay Wilder și a cucerit centura „greilor”, versiunea WBC

Publicat: 24 feb. 2020

Pugilistul britanic Tyson Fury l-a învins sâmbătă seara pe americanul Deontay Wilder, într-o gală desfășurată la Las Vegas, obținând centura „greilor” și în versiunea WBC, singura care-i lipsea din palmares.

Meciul de sâmbătă a fost o revanșă a confruntării din decembrie 2018, când s-a consemnat o controversată egalitate între campionul mondial Deontay Wilder (42 de victorii, un egal) și britanicul Tyson Fury (29 de victorii, un egal).

Britanicul și-a dominat adversarul încă de la început cu directe de stânga și croșee de dreapta, trimițându-l prima dată la podea în repriza a treia, apoi în runda a cincea, pentru ca, în repriza a șaptea, când americanul s-a prăbușit din nou, arbitrul să pună capăt meciului, deși Wilder a susținut că mai poate continua.
Tyson Fury (31 de ani) rămâne neînvins în cele 29 de lupte (28 de victorii, 21 înainte de limită, o remiză) și bifează astfel primul succes contra lui Wilder.
Fury, susținut masiv de circa 17.000 de fani din sală, a menționat că speră să depășească recordul lui Muhammad Ali (10) în victoriile repurtate în apărarea centurilor câștigate.loading...

Adauga un comentariu