Eveniment-Social

UAIC Iași, între primele universități românești, conform selectului clasament Times Higher Education

Publicat: 03 iul. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
UAIC Iași între primele universități românești conform selectului clasament Times Higher Education
Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași se poziționează între primele cinci universități din România în ediția 2023 a clasamentului The World Impact Rankings, realizat de Times Higher Education

UAIC Iași se află printre primele universități românești, conform selectului clasament Times Higher Education 2023. Acesta a fost lansat inițial în 2019 și este singurul care evaluează, la nivel global, performanța universităților în raport cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite. La prima ediție a inclus 450 de universități din 76 de țări, iar anul acesta conține 1.591 din 112 țări

UAIC Iași, între primele universități românești, conform selectului clasament Times Higher Education 2023. Aceasta se poziționează între primele cinci din România în ediția 2023 a clasamentului The World Impact Rankings, realizat de Times Higher Education. Clasamentul internațional relativ nou a fost lansat inițial în 2019 și este singurul care evaluează, la nivel global, performanța universităților în raport cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite (ONU). La prima ediție a inclus 450 de universități din 76 de țări, iar anul acesta conține 1.591 din 112 țări.

UAIC Iași, între primele universități românești, conform clasamentului Times Higher Education

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a participat pentru prima dată la acest clasament și a transmis informații pentru 5 din cele 17 obiective: egalitatea de gen (poziția 301-400 în lume și poziția 5 la nivel național), condiții decente de muncă și creștere economică (poziția 201-300 în lume și poziția 3 la nivel național), inovare tehnologică și infrastructură (poziția 401-600 în lume și poziția 2 la nivel național), reducerea inegalităților (poziția 401-600 în lume și poziția 6 la nivel național) și parteneriate (poziția 801-1000 în lume și poziția 4 la nivel național).

Clasamentul THE Impact este unic față de clasamentele internaționale tradiționale. Setul de informații solicitate de la instituții este semnificativ mai cuprinzător, include conținut calitativ pe lângă datele cantitative. Indicatorii sunt concepuți pentru a oferi o comparație echilibrată în trei domenii: cercetare, sensibilizare și administrare. West Sidney University (Australia) ocupă primul loc mondial în ediția 2023 a clasamentului Times Higher Education Impact.

UAIC a primit vizita Ambasadorului Israelului în România

Având în vedere importanța promovării, vizibilității și colaborărilor internaționale, de precizat că UAIC a primit vizita Excelenței Sale (ES) Reuven Azar, Ambasadorul Israelului în România. Gazdă a fost prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector. Pe parcursul discuțiilor s-a evidențiat buna colaborare pe care Universitatea „Cuza” din Iași o are cu instituțiile de învățământ superior din Israel, demarată în anul 2000, prin acordul încheiat cu Yozmot College Center for Interdisciplinary Studies din Tel Aviv. În prezent, UAIC are încheiate 14 acorduri cu universități din Israel.

În perioada 2010-2023, studenții, profesorii și cercetătorii UAIC au efectuat 135 de vizite la universități și alte organizații academice din Israel. Între 2015 și 2023, 102 studenți, cadre didactice sau angajați ai instituțiilor partenere din Israel au efectuat mobilități academice la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în cadrul programului Erasmus. Cercetătorii UAIC au elaborat 466 de lucrări științifice în comun cu parteneri din Israel, în perioada 2010-2023 (conform Web of Science).

Având în vedere contextul, UAIC Iași se plasează între primele universități românești, conform selectului clasament Times Higher Education.

Comentarii
  • Pe vremuri, pictorii fara talent vroiau si ei sa-si expuna lucrarile in inima Parisului, dar nimeni nu-i primea ! Pana la urma, s-a gasit cineva cu mila si i-a lasat si pe ei intr-o camera insalubra si intunecata…acea camera a ramas in istorie cu numele de „Salonul refuzatilor”
    …asa e si cu acest top, un top unde sa fie primite si universitatile cu rezultate modeste,gen UAIC, universitatea din Corea de Nord,etc

    Adevaratul clasament si unicul top recunoscut la nivel mondial e top 500, atat, restul e …can-can !

    QS World University Rankings 2024: Top global universities

    Alexandru Ioan Cuza University
    Locul 1201-1400
    QS World University Rankings

    Top 5:

    1
    Massachusetts Institute of Technology (MIT)
    Cambridge, United States

    2
    University of Cambridge
    Cambridge, United Kingdom

    3
    University of Oxford
    Oxford, United Kingdom

    4
    Harvard University
    Cambridge, United States

    5
    Stanford University
    Stanford, United States

Adauga un comentariu