Prima pagină » Eveniment-Social » UAIC Iași va avea, din acest an, o nouă specializare! Inteligența Artificială prezintă un interes în rândul tinerilor – FOTO

UAIC Iași va avea, din acest an, o nouă specializare! Inteligența Artificială prezintă un interes în rândul tinerilor – FOTO

06 ian. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Inteligența Artificială a devenit o nouă specializare de studii universitare în România, iar tinerii vor putea studia acest domeniu și în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

UAIC Iași va avea o nouă specializare, Inteligența Artificială

Inteligența Artificială

Tinerii vor putea studia acest domeniu și în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Având în vedere faptul că Inteligența Artificială s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani și se dezvoltă pe zi ce trece, cu toții trebuie să ne adaptăm noilor tendințe. Astfel, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vrea să introducă această nouă specializare atât în limba română, cât și în limba engleză, iar demersurile necesare deja au început.

Urmează să fie trimis către Agenția Română pentru Asigurarea Calități în Învățământul Superior (ARACIS) planul propus de UAIC.

„Avem 216 specializări, iar la ultimul Senat a fost aprobată propunerea colegilor de la Facultatea de Informatică, de depunere a dosarelor pentru autorizarea provizorie a unei noi specializări, mai exact Inteligența Artificială, care va fi atât în limba română, cât și în limba engleză. Dosarul ce conține toate elementele necesare, cu plan de învățământ, stat de funcții și multe altele, îl trimitem la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, pentru a se face o vizită instituțională”, a transmis prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Demersurile necesare sunt în desfășurare

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Inteligența Artificială s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, și se dezvoltă pe zi ce trece

Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, a transmis faptul că sunt șanse mari ca până în momentul admiterii din vara acestui an să fie scoase locuri la noua specializare, Inteligența Artificială.

„Eu cred că până la hotărârea de Guvern, din vară, vom primi și aprobarea dată, iar în momentul în care se va desfășura admiterea din vară vom putea scoate locuri la concurs”, adaugă prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

În Europa, specializarea Inteligența Artificială este deja în programa multor universități. În Olanda, la Universitatea din Groningen, de pildă, un sfert dintre studenți sunt români.

Inteligența artificială are drept misiune specifică specializarea absolvenților de învățământ superior în domeniul inteligenței artificiale, oferind studenților cunoștințe despre metodele, tehnicile și tehnologiile necesare construirii sistemelor inteligente artificiale și dezvoltării de aplicații inteligente pentru rezolvarea problemelor reale, complexe.

Tinerii ce vor studia această nouă specializare din cadrul UAIC vor dobândi competențe profesionale, precum dezvoltarea aplicațiilor folosind metode, tehnici și instrumente specifice inteligenței artificiale, proiectarea sistemelor cognitive artificiale prin îmbinarea teoriilor științifice inovative cu tehnologii informatice moderne și cercetare științifică în domeniul inteligenței artificiale și a sistemelor inteligente artificiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *