Local

UAIC își mută activitatea didactică în mediul on-line până pe 5 noiembrie

Publicat: 22 oct. 2021
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași

Reprezentanții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au anunțat că în perioada 25 octombrie 2021- 05 noiembrie 2021 toate activitățile didactice se vor desfășura exclusiv în mediul online

„Având în vedere mandatarea Biroului Executiv al Consiliului de Administrație al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași prin hotărâre de Senat pentru a decide modul de desfășurare a activităților didactice în funcție de evoluția pandemică precum și instrucțiunea Ministerului Educației nr. 15287 din 22.10.2021, Biroul Executiv al Consiliului de Administrație a hotărât, cu unanimitate de voturi, ca în perioada 25 octombrie 2021- 05 noiembrie 2021 toate activitățile didactice să se desfășoare exclusiv în mediul online”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții UAIC.

Toți elevii intră în vacanță de luni

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că începând de luni, toți elevii intră în vacanță, pentru două săptămâni. La discuții a participat și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

”Şcolile sunt puternic afectate, este evident, prin elevi şi prin personal, profesori, care se îmbolnăvesc. În mod normal, de luni ar fi vacanţă pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanţă să fie valabilă nu numai pentru primar ci şi pentru gimnaziu şi liceu, pentru două săptămâni”, a anunțat Iohannis miercuri seară.

Astfel, toți elevii au vacanță în perioada 23 octombre – 05 noiembrie și revin la cursuri pe 8 noiembrie

În plus, această vacanță s-ar putea prelungi și dincolo de data de 31 octombrie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că „toate variantele sunt deschise, în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm”.

”În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă”, a afirmat Cîmpeanu.

„Pentru cei care întreabă de ce este preferabilă vacanța în loc de intrare in online (aceiași care nu au auzit de echitate in educatie) le răspund ca din punct de vedere al vitezei de transfer minime pentru o predare online (cât de cât) este necesar sa existe 100 MB/sec. Asta exista doar pentru maximum 50% din teritoriul României. În Bucuresti avem viteză de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) și tot avem probleme,” a mai declarat Cîmpeanu.

Comentarii
  • Nu e adevarat! Online au fost cursurile si seminarele. Laboratoarele si practica s-au desfasurat cu prezenta fizica. Decizia BECA i-a vizat pe cei putini care au lucrat cu studentii in prezenta fizica. Altfel, decizia BECA nu ar avea niciun sens.

Adauga un comentariu