Prima pagină » Eveniment-Social » UAIC la Consorțiul Universitaria – FOTO

UAIC la Consorțiul Universitaria – FOTO

25 nov. 2019, 17:23,
în Eveniment-Social

În perioada 21-24 noiembrie a avut loc la Universitatea de Vest din Timișoara întâlnirea universităților membre ale Consorțiului Universitaria. Din delegația UAIC au făcut parte 4 prorectori ( Prof.univ.dr.Mihaela Onofrei, Prof.univ.dr.Lucia Cifor, Prof.univ.dr.Henri Luchian, Prof.univ.dr.Ionel Mangalagiu) și Prof.univ.dr.Ovidiu Iancu – Președinte al Senatului UAIC. Rezoluția adoptată de cele 5 universități membri aduce în premieră câteva lucruri:

Universitățile membre să fie consultate în elaborarea metodologiei de clasificare a universităților și ierarhizare a programelor de studii care să fie aliniate cu bunele practici internaționale privind evaluarea universitară.

Universătăție membre vor face eforturi comune în cadrul Consorțiului pentru digitalizarea proceselor legate de educație, cercetare și administrație, prin utilizarea unor sisteme informatice comune.

Consorțiul va propune Ministerului Educației și Cercetării și tuturor actorilor interesați o viziune asupra formării cadrelor didactice din învățământul preuniversitar pe temele: masteratul didactic, dubla specializare, statutul Departamentelor pentru Pregătirea Personalului Didactic din universități.

Universitățile membre solicită întărirea și extinderea autonomiei universitare în procesul de recrutare, admitere și înmatriculare a studenților internaționali. În prezent acest proces este centralizat, are o durată mare de timp și descurajează potențialii candidați din afara României să vină la studii universitare în țara noastră.

Universitățile membre vor să se alinieze cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030, și vor continua demersurile pentru a face din cele 5 universități un reper pentru o societate incluzivă. UAIC a demarat acțiuni de acest tip, cum ar fi cea de la Ezăreni din 4 noiembrie 2019, în care peste 40 de voluntari au plantat arbori care vor forma o lizieră pentru împrejmuirea proprietății pe care se află stațiunea de cercetare.

Efortul va fi continuat prin activități similare la stațiunea de la Ștefănești. Să nu uităm, grijă deosebită a actualei echipe de conducere a UAIC pentru grădina botanică, manifestată prin întabularea a 60 de hectare, care garantează păstrarea destinației acestui patrimoniu, în exclusivitate pentru turism și petrecerea timpului liber, în contextul dezvoltării durabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`