Eveniment-Social

UAIC, pe locul al treilea în România conform clasamentului RankPro – EXCLUSIV

Publicat: 10 mart. 2021
UAIC Iași
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) oferă candidaților la admiterea 2021 posibilitatea de preînscriere online, începând cu data de 5 aprilie

Cea mai recentă ediție a clasamentului RankPro poziționează Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) pe locul al treilea în România. La nivel european, UAIC ocupă poziția 309, în timp ce la nivel mondial este clasată pe locul 655.

Clasamentul RankPro este realizat de Consiliul Internațional al Oamenilor de Știință prin programul Global World Communicator – Education and Science și ia în calcul următoarele 3 dimensiuni în clasificarea universităților: academic (50%), public ranking (25%) (alte clasamente internaționale în care instituția apare) și BC-index (25%) (transparența și volmul de informații publice din pagina de internet a UAIC).

Datele sunt colectate de experții RankPro din bazele de date publice specifice internaționale, dar se solicită și universității o serie de date verificabile în bazele de date ale autorităților tutelare naționale.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este una dintre cele 11 instituții de învățământ superior din România prezente în ediția 2020-2021 a clasamentului RankPro. Ierarhia completă poate fi consultată aici: https://www.cicerobook.com/en/rankpro .

Adauga un comentariu