Razboi în Ucraina

Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

Publicat: 16 mai 2022
avion de lupta su-30sm
Avionul de luptă multirol SU-30 este considerat a fi unul dintre cele mai moderne modele aflate în posesia forțelor armate rusești Rusiei, având un cost estimat la 45 milioane de milioane de dolari

Forțele de invazie rusești s-au confruntat încă de la începutul lunii mai cu cea mai puternică ripostă a ucrainenilor de la declanșarea „operațiunii militare speciale” de pe 24 februarie, doborârea unora dintre cele mai bune avioane ale Moscovei în doar două zile. Potrivit Daily Express, acest lucru reprezintă o umilință pentru președintele Vladimir Putin.

Armata lui Putin a luptat din greu până în momentul actual să își atingă obiectivele militare propuse, în ciuda faptului că se bucură de superioritate atât în materie de personal, cât și în privința aparaturii militare.

Fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas critica conducerea militară din Moscova

Igor Girkhin, fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas, avertiza luni într-o critică dură față de conducerea militară de la Moscova că Rusia a pierdut deja bătălia pentru Donbas declanșată pe 18 aprilie și că trebuie să se pregătească pentru un război „dificil de durată și pe scară largă”.

Rușii nu au reușit să își asigure securitatea spațiului aerian și par să plătească scump pentru asta. La începutul lunii mai, forțele ucrainene au doborât cu succes, în doar două zile, trei avioane rusești de război de tip SU-30.

Avioanele de luptă multirol SU-30, unele dintre cele mai moderne modele ale forțelor rusești

Avionul de luptă multirol SU-30 este considerat a fi unul dintre cele mai moderne modele aflate în posesia forțelor armate rusești Rusiei, având un cost estimat la 45 milioane de milioane de dolari.

Viktor Kovalenko, un veteran al armatei ucrainene, anunța pe 5 mai că „apărarea aeriană a Ucrainei a doborât după două zile și cel de-al treilea avion din cadrul celor cu care se mândresc Forțele Aeriene Ruse, respectiv, un avion ultraperfecționat, de tip SU-30.

Caracteristicile avioanelor SU-30

SU-30 are la bord rachete sol-sol de mare precizie, cu o rază de 120 km și poate transporta bombe de tip AB-500 și de tip KAB-1500KR cu rachete de un calibru între 80 și 130 mm, precum și rachete de tip S-25, cu un calibru de 25 mm.

Armata ucraineană estimează că, de la începutul războiului, a doborât și distrus 200 de avioane rusești.
Adauga un comentariu