Razboi în Ucraina

Ucraina a pus sechestru pe bunurile lui Viktor Medvedciuk, nașul fiicei lui Putin

Publicat: 14 apr. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ucraina a pus sechestru pe bunurile lui Viktor Medvedciuk nașul fiicei lui Putin
Anunţul arestării lui Viktor Medvedciuk a fost făcut marţi de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Astăzi, 14 aprilie, autoritățile ucrainene au pus sechestru pe 154 de bunuri mobile și imobile ale politicianului ucrainean prorus, Viktor Medvedciuk, oligarhul care a fost arestat marți, în urma unei operațiuni speciale a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

Bărbatul este considerat un apropiat al președintelui rus, Vladimir Putin și se spune despre acesta că ar fi nașul uneia dintre fiicele liderului rus.

Bunurile oligarhului pe care s-a pus sechestru

Printre bunurile poprite se regăsesc 26 de autoturisme, 30 de terenuri extravilane, 23 de case, 32 de apartamente, 17 locuri de parcare şi un iaht, conform unor surse apropiate organelor de anchetă.

Viktor Medvedciuk
Bărbatul este considerat un apropiat al președintelui rus, Vladimir Putin și se spune despre acesta că ar fi nașul uneia dintre fiicele liderului rus

Președintele Ucrainei a făcut anunțul arestării politicianului Viktor Medvedciuk

Anunţul arestării lui Viktor Medvedciuk a fost făcut marţi de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Se aşteaptă ca „informaţii importante” să fie obţinute de la Medvedciuk, inclusiv despre pregătirile şi derularea războiului declanşat de Rusia în Ucraina, după cum au dezvăluit surse apropiate liderului ucrainean.

Zelenski a comunicat despre arestare printr-un mesaj postat pe canalul său Telegram, ilustrat cu o fotografie a lui Medvedciuk, aşezat pe un scaun, cu cătuşe la mâini, îmbrăcat în haine militare şi cu o insignă cu drapelul ucrainean.

Viktor Medvedciuk arestat
Zelenski a comunicat despre arestare printr-un mesaj postat pe canalul său Telegram

Apropiatul lui Putin se afla în arest la domiciliu

Medvedciuk, liderul şi fondatorul partidului prorus „Platforma de opoziţie – Pentru Viaţă” – se afla în arest la domiciliu, prin ordin judecătoresc, dar a fugit la data de 24 februarie, exact când Rusia şi-a început „operaţiunea militară specială” în Ucraina.

El este acuzat de înaltă trădare pentru dezvăluirea de secrete de stat, derularea de afaceri în peninsula Crimeea anexată de Rusia în 2014, imputându-i-se de asemenea că lucrează pentru Rusia şi are „legături puternice” cu Putin.

Viktor Medvedciuk și Vladimir Putin
Medvedciuk, liderul şi fondatorul partidului prorus „Platforma de opoziţie – Pentru Viaţă” – se afla în arest la domiciliu, prin ordin judecătoresc

Rusia ar fi încercat să îl scoată pe Viktor Medvedciuk din țară prin Transnistria

Şeful SBU, Ivan Bakanov, a declarat că FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, ex-KGB) a încercat să-l scoată pe Medvedciuk din ţară prin Transnistria, de unde urma să fie transportat la Moscova.

„A fost într-adevăr o operaţiune dificilă şi periculoasă pentru mulţi dintre cei implicaţi, care a durat aproximativ o lună, în condiţii de război”, a afirmat Bakanov într-o intervenţie televizată, dezvăluind că, pentru scoaterea lui Medvedciuk din Ucraina, FSB a recurs la ajutorul unor reprezentanţi ai lumii interlope ucrainene şi, din păcate, chiar la poliţişti ucraineni corupţi.

Viktor Medvedciuk si Vladimir Putin
Rusia ar fi încercat să îl scoată pe Viktor Medvedciuk din țară prin Transnistria

Cine este oligarhul ucrainean care a fost acuzat de înaltă trădare de ţară

Avocatul Viktor Medvedchuk este considerat ca fiind al 12-a cel mai bogat om din Ucraina. De asemenea, bărbatul este un membru activ al politicii ucrainene de foarte mulți ani.

În anii 90 și-a condus propria firmă de avocatură şi a intrat în politică în 1997, când a fost numit deputat al Consiliului Suprem. Un an mai târziu a devenit președintele Partidului Social Democrat Unit al Ucrainei.

Victor Medvedchuk l-a susținut în mod deschis pe Vladimir Puţin, preşedintele Rusiei, cu care are și legături personale. Şeful de la Kremlin este nașul fiicei sale, Dărâna.

Viktor Medvedciuk
Victor Medvedchuk l-a susținut în mod deschis pe Vladimir Puţin, preşedintele Rusiei, cu care are și legături personale
Comentarii
Adauga un comentariu