Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraina nu va preda Mariupol! Rusia dă un ultimatum

Ucraina nu va preda Mariupol! Rusia dă un ultimatum

21 mart. 2022, 09:32,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Ucraina nu va preda Mariupol, chiar dacă Rusia a oferit un nou ultimatum. Ministerul Apărării din Rusia a lansat avertismentul spunând că Ucraina are timp până în dimineaţa zilei de luni să facă acest lucru.

De la începutul războiului, Mariupol a fost unul dintre cele mai bombardate orașe din Ucraina. În acest fel sunt sute de rachete care au căzut deja peste oraș făcând numeroase victime.

Ucraina nu va preda Mariupol cu orice risc

Rusia a declarat că Ucraina are timp până luni să predea Mariupol, iar între orele 10-12, armata va avea mai multe coridoare umanitare în care toţi cei care vor pleca nu vor fi răniți. Ministerul rus al Apărării a menţionat faptul că militarii care vor depune armele au garanția Rusiei că nu vor păți nimic și că toate organizațiile internaționale umanitare vor putea lua parte la acest eveniment pentru a garanta o ieșire fără incidente:

Depuneți armele. S-a dezvoltat o catastrofă umanitară teribilă. Tuturor celor care depun armele le este garantată ieșirea în siguranță din Mariupol” a declarat liderul militar rus Mihail Mizintsev

Liderul militar a făcut apel la oficialii ONU, Crucea Roșie şi OSCE să însoţească operațiunea militară pentru a le garanta celor care se predau siguranța. Separat, armata rusă face apel la autoritățile locale din Mariupol spunând că acum au dreptul să facă o alegere istorică.

În replică, președintele Volodimir Zelenski a menţionat faptul că țara va lupta până la ultimul om şi că nu va accepta pacea dacă acest lucru înseamnă să îi afecteze integritatea teritorială.

În tot acest timp, Rusia atacă necontenit obiective din Marea Negră. Armata rusească a lansat atacuri folosind rachete supersonice:

O importantă rezervă de carburant a fost distrusă de rachete de croazieră Kalibr trase dinspre Marea Caspică, precum şi de rachete balistice hipersonice trase de sistemul aeronautic Kinjal dinspre spaţiul aerian al Crimeei”, a indicat Ministerul Apărării din Rusia prin intermediul unui comunicat.

Volodimir Zelenki vrea negocieri de pace în Israel

În altă ordine de idei, Volodimir Zelenski a afirmat recent faptul că Ucraina și Rusia ar putea ajunge la un acord de pace în Israel. Președintele Ucrainei a afirmat într-un videoclip faptul că Ierusalim ar fi locul perfect pentru negocieri. Este bine știut faptul că Zelenki este evreu, iar acest lucru ar cântări mult în negocierile de pace dacă ar avea loc în Israel:

Prim-ministrul Israelului, Bennett, încearcă să găsească o modalitate de a purta discuții. Suntem recunoscători pentru eforturile sale, astfel încât, mai devreme sau mai târziu, vom începe să avem discuții cu Rusia, eventual la Ierusalim. Acesta este locul potrivit pentru a găsi pacea, dacă este posibil” a afirmat președintele Ucrainei.

Volodimir Zelenki a fost, de la începutul războiului o atitudine patriotică. Președintele Ucrainei a refuzat orice ”ofertă” rusească de a se preda, de a ceda din teritorii. De altfel, președintele a refuzat să părăsească țara chiar dacă a avut oferte de a părăsi țara în Polonia sau alt stat. În altă ordine de idei, Ucraina nu va preda Mariupol, iar acest lucru se poate vedea din indârzenia cu care forțele ucrainiene îşi apără țara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *