Sport

UEFA a vândut bilete la Euro 2020 din greșeală. Fanii au plătit, dar le-au fost anulate în câteva ore

Publicat: 22 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
UEFA a vândut bilete la Euro 2020 din greșeală. Fanii au plătit dar le-au fost anulate în câteva ore

Câteva sute de fani s-au trezit cu biletele pentru Euro 2020 anulate, cu toate că abia le-au cumpărat, potrivit „Inews”. Totul s-a întâmplat din cauza unei erori făcute de UEFA. Sute de fani sunt în această situație, după ce au apucat să-și cumpere bilete, dar s-au trezit cu un mail din partea forului european, în care li s-a explicat situația și li s-a promis că că vor primi bilete după sistemul „primul venit, primul servit”.

UEFA își cere scuze pentru inconvenient

UEFA își cere scuze pentru inconvenient, cu toate că mulți dintre cei care și-au achiziționat biletele și-au rezervat și cazarea și deplasarea.

„Din cauza unei erori tehnice, pentru o scurtă perioadă de timp, un număr mic de bilete care nu erau de vânzare au fost puse în vânzare. Eroarea a fost repede identificată și acei fani care și-au cumpărat din neatenție bilete au primit un mail de anulare și nicio taxă nu le-a fost reținută de pe cardurile de credit. UEFA dorește să-și ceară scuze pentru inconvenientul creat”, a spus un purtător de cuvânt de la UEFA, care a încercat să explice că vânzarea s-a făcut din greșeală.

Cu toate acestea, unii dintre fani s-au trezit taxați inițial, iar mai târziu le-au fost returnați banii.

Mulți dintre fani și-au făcurt deja rezervări și pentru cazare și transport

Problema este însă că mulți dintre fani și-au făcurt deja rezervări și pentru cazare și transport, mai ales că tocmai cei de la UEFA i-au ghidat spre asta. Unul dintre fani, care a dorit ca identitatea să nu-i fie dezvăluită, a spus că a cheltuit deja 418 lire pentru cazare și 511 euro pe bilete, iar apoi i-a dat vestea tatălui său. Câteva ore mai târziu, a fost însă dezamăgit.

„Speram ca această anulare să fie o greșeală. Tatăl meu a așteptat 63 de ani să vadă Anglia la un turneu major. I-am făcut o surpriză seara trecută și i-am arătat confirmarea pentru bilete, iar el a început să se facă mai bine. Acum trebuie să mă gândesc cum fac să-i spun că UEFA ne-a anulat biletele deși noi n-am avut nicio vină. Asta îl va dezamăgi crunt”, a spus suporterul.

Un alt fan, contabil-șef la Londra, și-a amânat întâlnirile la serviciu pentru a putea să stea două ore „la coadă” pentru a-și putea procura biletele online. A găsit disponibile doar locuri de categoria 1 și a achitat 370 de euro pentru două bilete la meciul Angliei de pe 19 iunie.

„Am stat două ore în așteptare pentru a le cumpăra. Apoi am ieșit afară pentru a juca fotbal, așa cum fac în fiecare miercuri, spunându-le bucuros tuturor că am rezervat câteva bilete. Mi-am luat liber și o jumătate de zi de la muncă, așa că am fost dezamăgit când am primit emailul în care mi se spunea că le-au anulat”, a spus un fan.

„Fanii sunt tratați ca niște rahați în zilele noastre. Chiar este trist. Încep să urăsc verdele în fotbalul modern”, a spus un suporter.

„A fost o poveste cu 3 emailuri: unul în care mi se spunea că există bilete disponibile, unul de confirmare a achiziție și unul de anulare a biletelor”, a spus unul dintre fani, care a spus că între al doilea și al treilea mail au trecut mai bine de 4 ore.

Fanii au fost îndemnați să apeleze la serviciul clienți

Pentru a rezolva eroarea creată, UEFA i-a îndemnat pe fani să apeleze la serviciul clienți.
EURO 2020, europeanul cu cea mai mare cerere de bilete

Având un total de 28,3 milioane de cereri de bilete, UEFA EURO 2020 este, în mod oficial, EURO cu cel mai mare număr de cereri de bilete organizat vreodată. Mai mult, luându-se în considerare că solicitările de bilete au venit din partea suporterilor din peste 200 de țări, soluția de ticketing mobil va fi de mare folos în ceea ce privește distribuirea biletelor în întreaga lume.
Fanii vor beneficia de o experiență îmbunătățită, în condițiile în care, folosind funcțiile aplicației, ei vor putea transfera cu ușurință biletele către oaspeții lor, fapt care, la rându-i, va facilita accesul acestora în stadion.

Vor primi biletele mobile doar după ce echipa lor se va califica pentru meciul în cauză

Suporterii care vor cumpăra bilete tip „Follow my team” vor primi biletele mobile doar după ce echipa lor se va califica pentru meciul în cauză. Astfel, capacitatea de a trimite biletele mobile suporterilor mai aproape de ziua de disputare a partidei va îmbunătăți sejurul fanilor și confortul acestora, fie și numai pentru că aceștia nu vor mai trebui să se deplaseze pentru a preschimba voucherele în bilete, la punctul de colectare a acestora.

Odată ce suporterii își vor fi descărcat biletele, singurele cerințe pe care vor trebui să le îndeplinească vor fi acelea de a avea activat sistemul Bluetooth în momentul apropierii de stadion și de a se asigura că telefoanele lor sunt complet încărcate.

12 orașe vor găzdui EURO 2020

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. EURO 2020, ediție aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfășura în perioada 12 iunie – 12 iulie în 12 orașe: București (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoția), Bilbao (Spania).
Bucureștiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C și una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Națională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 și 29 iunie 2020. Dacă se califică în urma barajului de Liga Națiunilor, echipa națională a României va juca cel puțin două partide la București

Adauga un comentariu