National

UEFA acordă României victoria la „masa verde” cu Norvegia după ce nordicii au anulat meciul

Publicat: 15 nov. 2020
România și Norvegia

Meciul dintre România și Norvegia a fost anulat de către UEFA, după ce norvegienii nu au mai avut permisiunea de a realiza deplasarea către țara noastră, în urma unor decizii luate de autoritățile de la Oslo. Astfel, clasamentul grupei din Liga Națiunilor e modificat.

Autoritățile din Norvegia nu au mai permis primei reprezentative a țării nordice să facă deplasarea spre România după mai multe cazuri de COVID.

UEFA ne acordă victoria la „masa verde” – partida cu nordicii ar fi trebuit să se desfășoare azi, 15 noiembrie – iar Norvegia nu va fi exclusă din competiție.

Regulamentul ediției 2020 – 2021 (articol 26, punctul 3) al Ligii Națiunilor arată: „Refuz de a juca sau cazuri similare – Dacă o echipă este descalificată, rezultatele tuturor meciurilor vor fi declarate nule”. Însă, articolul respectiv nu se aplică fiindcă noul coronavirus a creat o criză generală, deci nu e un caz izolat!

„Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federația care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body.

Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorți (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administrația UEFA”, se specifică în regulamentul respectiv.

Clasamentul grupei Ligii Națiunilor, după ce România va câștiga oficial meciul cu Norvegia la „masa verde”
România va câștiga cu 3-0 la „masa verde”, iar nordicii ar urma să joace meciul cu Austria, la data de 18 noiembrie, tot în deplasare, însă scenariul s-ar putea repeta fiindcă Haaland&Co. ar trebui să stea în carantină (conform legilor de la Oslo).

Astfel, tricolorii ar acumula 7 puncte, iar Norvegia ar rămâne cu 9. Dacă nordicii nu se prezintă nici la partida cu austriecii, atunci cei din urmă ar câștiga grupa și ar promova în Liga A.

Austria 9 puncte (2 jocuri rămase de disputat)
Norvegia 9 puncte (1 joc rămas de disputat)
România 7 puncte (1 joc rămas de disputat)
Irlanda de Nord 1 punct (2 jocuri rămase de disputat)

Adauga un comentariu