Sport

UEFA va distribui peste un milion de bilete mobile prin intermediul telefoanelor suporterilor

Publicat: 18 feb. 2020

Pentru cele 51 de meciuri ale EURO 2020 care se vor disputa în 12 orașe europene, UEFA va distribui în premieră peste un milion de bilete mobile prin intermediul telefoanelor suporterilor, a anunțat luni Federația Română de Fotbal.

„În ceea ce privește cererile de bilete, UEFA EURO 2020 este cel mai mare EURO organizat vreodată, urmând să aducă fotbalul mai aproape de suporteri decât a făcut-o la toate turneele finale de până acum. Pentru a îmbogăți experiența fanilor, biletele vor fi distribuite acestora prin intermediul unui sistem de ticketing mobil inovator, astfel izbutindu-se realizarea unui acces în stadion mai lin, mai sigur și mai securizat.

Distribuire sigură a biletelor

Noul sistem mobil de ticketing va permite o distribuire sigură a biletelor și va facilita prevenirea duplicării biletelor și apariția replicilor acestora, întrucât codurile QR se vor activa prin Bluetooth doar în momentul când fanii se vor afla în proximitatea stadionului.

Proiectul de ticketing mobil UEFA EURO 2020 se bazează pe succesul consemnat cu ocazia primelor finale ale Ligii Națiunilor UEFA, din iunie 2019, când peste 110.000 bilete (reprezentând 80% din cuantumul disponibil) pentru cele patru jocuri au fost furnizate cu succes către telefoanele mobile”, se arată în comunicatul FRF.

Aplicația pentru bilete la EURO 2020 va fi disponibilă din luna mai

Fanii care au achiziționat bilete pentru EURO 2020 în timpul fazei de vânzare din decembrie 2019 și care o vor face cu ocazia fazelor de vânzare ulterioare, mai aproape de startul turneului final, vor primi biletele sub forma biletelor mobile, prin intermediul aplicației de ticketing mobil a UEFA EURO 2020.
Această aplicație va fi disponibilă spre descărcare, pentru telefoanele tip Android și iOS, spre sfârșitul lui mai 2020. Biletele mobile vor fi direcționate către aplicație nu mai târziu de șapte zile înaintea meciului în cauză. UEFA preconizează să trimită fanilor, în total, peste un milion de bilete mobile pentru toate cele 51 de meciuri, precizează sursa citată.

EURO 2020, europeanul cu cea mai mare cerere de bilete

Având un total de 28,3 milioane de cereri de bilete, UEFA EURO 2020 este, în mod oficial, EURO cu cel mai mare număr de cereri de bilete organizat vreodată. Mai mult, luându-se în considerare că solicitările de bilete au venit din partea suporterilor din peste 200 de țări, soluția de ticketing mobil va fi de mare folos în ceea ce privește distribuirea biletelor în întreaga lume.
Fanii vor beneficia de o experiență îmbunătățită, în condițiile în care, folosind funcțiile aplicației, ei vor putea transfera cu ușurință biletele către oaspeții lor, fapt care, la rându-i, va facilita accesul acestora în stadion.

Suporterii care vor cumpăra bilete tip „Follow my team” vor primi biletele mobile doar după ce echipa lor se va califica pentru meciul în cauză. Astfel, capacitatea de a trimite biletele mobile suporterilor mai aproape de ziua de disputare a partidei va îmbunătăți sejurul fanilor și confortul acestora, fie și numai pentru că aceștia nu vor mai trebui să se deplaseze pentru a preschimba voucherele în bilete, la punctul de colectare a acestora.

Odată ce suporterii își vor fi descărcat biletele, singurele cerințe pe care vor trebui să le îndeplinească vor fi acelea de a avea activat sistemul Bluetooth în momentul apropierii de stadion și de a se asigura că telefoanele lor sunt complet încărcate.

12 orașe vor găzdui EURO 2020

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. EURO 2020, ediție aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfășura în perioada 12 iunie – 12 iulie în 12 orașe: București (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoția), Bilbao (Spania).
Bucureștiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C și una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Națională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 și 29 iunie 2020. Dacă se califică în urma barajului de Liga Națiunilor, echipa națională a României va juca cel puțin două partide la București

Adauga un comentariu