Lifestyle

Ulei de măsline pentru păr: beneficii și rețete pentru măști

Publicat: 26 aug. 2020
ulei de masline, maslin
ulei de masline, maslin

Nu degeaba uleiul de măsline este denumit „aur lichid”. Prin aplicarea uleiului de măsline pe păr, vă puteți îmbogăți părul cu multe ingrediente benefice. Pentru cine este uleiul de măsline? Cum să-l folosesc corect? Puteți află mai multe.

Ulei de măsline pentru păr: proprietăți benefice

În primul rând, merită să vorbim despre compoziția acestuia. Uleiul de măsline conține acizi benefici, inclusiv oleic, linoleic și palmitic. Uleiul de măsline conține, de asemenea, vitaminele A, E și D. Prin urmare, uleiul de măsline este pentru păr un ingredient minune . În plus, este adesea inclus în dietă recomandată pentru creșterea părului .

Cum să alegi uleiul de măsline pentru păr? Este mai bine să acordați mai multa atentie uleiului presat la rece nefiltrat. De regulă, este etichetat Extra Virgin. Uleiul de măsline de calitate mai buna este produs în Grecia, Spania, Portugalia și Italia. Poate fi utilizat atât pentru mâncare, cât și pentru a face măști de păr.

Cu toate acestea, puteți încerca și ulei de măsline cosmetic pentru păr. Este adesea îmbogățit cu ingrediente suplimentare, parfumate. Alegerea dintre uleiul de masă și uleiul de măsline cosmetic este o preferință personală.

Masca hrănitoare cu ulei de măsline

Trebuie să luați ulei de măsline încălzit și să îl aplicăți pe păr de la capete până la rădăcini. După aplicare, trebuie să vă înfășurați părul cu o folie de plastic și acoperiți părul cu un prosop. Masca se ține pe păr cel puțîn o oră. Uleiul trebuie să aibă timp să pătrundă în structura părului. Această mască este potrivită în special pentru părul normal. Cei care au parul mai deteriorat pot lăsă peste noapte o astfel de mască.

Ulei de măsline pentru părul uscat: masca cu avocado și miere

Părul uscat va fi ajutat de o mască de ulei cu adăugare de avocado și miere . Pentru a-l pregăti, trebuie să încălziți uleiul de măsline într-o baie de apă. Apoi adăugați câteva picături de suc de lămâie, o lingură de miere și pulpă unui avocado copt. Se agită bine. După aceea, aplică amestecul pe păr și masează-l puțîn. Apoi înfășurați-vă părul și țineți masca timp de o oră și jumătate până la două ore. În cele din urmă, spălați-vă cu apă caldă.

Masca cu ulei de măsline pentru a accelera creșterea părului

Pentru această mască, pe lângă uleiul de măsline, veți avea nevoie și de ulei de brusture. De asemenea, sunt utile 2 gălbenușuri și o lingură de coniac . Toate ingredientele trebuie să fie bine amestecate și frecate în rădăcinile părului. De asemenea, masca poate fi distribuită pe întreaga lungime a firului de par. Această mască necesită izolare. Prin urmare, trebuie să vă înfășurați părul cu o folie de plastic și să acoperiți cu un prosop. Trebuie să păstrați masca cel puțîn o oră și jumătate până la două ore.
Adauga un comentariu