Prima pagină » Lifestyle » Ulei de ricin: 6 proprietăți esențiale pentru frumusețe și sănătate
Ulei de ricin: 6 proprietăți esențiale pentru frumusețe și sănătate

Ulei de ricin: 6 proprietăți esențiale pentru frumusețe și sănătate

09 sept. 2020, 07:30,
în Lifestyle

Chiar și în cele mai vechi timpuri, oamenii foloseau pe scară largă uleiul de ricin – atât în ​​scopuri medicinale, cât și în îngrijirea personală. Care dintre proprietățile sale utile sunt relevante astăzi și cum poate fi aplicat – spunem în materialul nostru.

Se știe cu siguranță că uleiul de ricin a început să fie folosit în Egiptul antic, iar domeniul de aplicare al acestui ulei era destul de larg în acele timpuri îndepărtate. Strămoșii noștri au luat uleiul de ricin ca laxativ și l-au considerat unul dintre cele mai puternice instrumente de frumusețe.

Uleiul de ricin este produs din fructele plantei de ricin, o plantă nepretențioasă, care, de altfel, este otrăvitoare și este distribuită pe tot globul.

Are un efect laxativ

Uleiul de ricin poate ajuta la ameliorarea constipației intermitente. Pentru a face acest lucru, este suficient să luați 1 lingură de produs înainte de culcare. Uleiul de ricin începe să acționeze în câteva ore și curăță destul de eficient corpul de toxine și toxine acumulate în el.

Curata intestinele

Cu ajutorul uleiului de ricin, puteți curăța și intestinele – de exemplu, luându-l în capsule (1-2 buc. De 3 ori pe zi cu mese timp de o lună). Astfel, puteți avea un efect preventiv delicat asupra sistemului digestiv, îmbunătățind motilitatea intestinală și eliminând-o și întregul corp de toate lucrurile inutile.

Hidratează și hrănește pielea

Datorită proprietăților sale benefice, uleiul de ricin este un ingredient într-un număr mare de produse cosmetice, inclusiv creme de față (castoroil), precum și unguente medicinale (de exemplu, unguent Vishnevsky). Conține acizi grași linoleici, oleici, ricinoleici și polinesaturați. Uleiul de ricin este o sursă de neînlocuit de vitamina E. În forma sa pură, uleiul de ricin este vândut în orice farmacie.

Întărește genele și părul

În scopuri cosmetice, uleiul de ricin a fost folosit mult timp de fete pentru a îmbunătăți creșterea genelor și a părului. Pentru îngrijirea genelor, este suficient să aplicați ulei pe pleoapa superioară, să frecați ușor de-a lungul marginii unde cresc genele și să o lăsați peste noapte. Procedura trebuie repetată de până la trei ori pe săptămână timp de o lună.

Pentru a îmbunătăți creșterea și starea părului, uleiul trebuie frecat pe scalp peste noapte timp de o săptămână și dimineața clătit cu apă. Cu uleiul de ricin, puteți face și măști nutritive pentru păr – aplicați-l pe toată lungimea și pe capete, puneți o pălărie și apoi încălziți-l cu un prosop. Clătiți masca după 30-40 de minute de expunere.

Măști și scrubs

Măștile nutritive pentru ulei de ricin sunt deosebit de bune în timpul sezonului rece. Pentru a face acest lucru, este suficient să aplicați ulei de ricin pe pielea feței curățată anterior, după câteva minute, ștergeți excesul cu un șervețel și lăsați-l peste noapte.

Exfoliantele cu ulei de ricin pot fi folosite pentru a exfolia pielea: adăugați câteva picături de ulei de ricin în uleiul de măsline sau nucă de cocos, un praf de sare, iar delicatul exfoliant facial este gata de utilizare.

Uleiul de ricin funcționează excelent pentru tocurile uscate și aspre. Înmuiați o baie de picioare cu sare timp de 20-30 de minute înainte de culcare, uscați-vă picioarele, aplicați ulei de ricin pe tocuri, puneți șosete de bumbac și mergeți la culcare. Repetați procedura dacă este necesar.

Combate pigmentarea

Uleiul de ricin ajută să facă față pigmentării, neoplasmelor cutanate (cum ar fi papiloamele și negii), dar aceste probleme ar trebui rezolvate în instituții medicale speciale, deoarece automedicația în acest caz nu poate decât să agraveze situația.

Ce mai trebuie să știți despre uleiul de ricin?

Poate provoca alergii, de aceea trebuie efectuat un test de reacție cutanată înainte de prima utilizare. Aplicați uleiul pe încheietura mâinii sau cotului și lăsați-l să acționeze maxim o oră, apoi clătiți. Dacă nu experimentați iritații și roșeață a pielii, atunci puteți folosi uleiul conform instrucțiunilor.

În plus, nu uitați că uleiul de ricin este cel mai bun produs de îngrijire pentru pantofi, mănuși, genți din piele naturală. Aplicați ulei pe suprafața produsului și lăsați până se absoarbe complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`