Titlurile zilei

Ultima fiță pentru femeile nehotărâte. Își îngheață ovocitele pentru a face copii când întâlnesc bărbatul vieții lor – FOTO

Publicat: 30 mart. 2024
_____ Vizualizări 26 Comentarii
Ultima fiță pentru femeile nehotărâte. Își îngheață ovocitele pentru a face copii când întâlnesc bărbatul vieții lor - FOTO
Medicii ieșeni spun faptul că există trei tipuri de categorii de femei care aleg să-și înghețe ovocitele

Ultima fiță pentru femeile nehotărâte. Este o modă care a ajuns și în România din Statele Unite și țările vestice. Femeile o folosesc pentru a scăpa de un stres, a se realiza pe plan profesional și a avea cât mai mult timp la dispoziție pentru a-și întâlni sortitul. Este vorba despre înghețarea ovocitelor

După cum afirmă medicii ieșeni, există trei tipuri de categorii de femei care aleg să-și înghețe ovocitele. În prezent, procedura a devenit o modă, pentru că tot mai multe tinere aleg să nască după vârsta de 40-45 de ani, din cauza faptului că au alte priorități.

Ultima fiță pentru femeile nehotărâte face ravagii și în Iași

femeie stresată la locul de muncă
Femeile își îngheață ovarele pentru a scăpa de un stres

Femeile aleg să facă procedura în jurul vârstei de 25 de ani, când ovocitele sunt de calitate, și le dezgheață în momentul în care decid că vor un copil. Iată care este prima categorie.

„Sunt 3 categorii de femei care-și îngheață ovocitele. Prima categorie care ne caută cel mai des este prezervarea fertilității. O femeie de 25, până la vârsta de maxim 33 de ani, se prezintă într-un centru de fertilizare in vitro, recoltăm ovocitele, câte sunt posibile, apoi le înghețăm, după care ea le poate folosi la o vârstă mai înaintată. Este la modă de câțiva ani în SUA, în țările vestice, dar a apărut și în România, pentru că tot mai multe femei, în ziua noastră modernă, vor să-și facă o carieră, nu vor neapărat să facă un copil. Atunci își conservă șansa de a avea un copil mai târziu.

Astfel, femeile care aleg această procedură nu mai au presiunea vârstei asupra lor. Femeia are ovocite de calitate până în jurul vârstei de 35 de ani, mai apoi scade calitatea acestora. Ele simt o presiune din acest motiv, mai este și presiunea partenerului. Sunt femei care așteaptă să le vină prințul pe cal alb, iar acest lucru durează destul de mult. Nu este ușor să găsești un om cu care să vrei să-ți împarți toată viața. Din această cauză, este o tendință, ca o asigurare prin care își pot face o carieră până la 40 și ceva de ani”, a subliniat dr. Adrian Borș, specialist medicină reproductivă.

Atunci când vine vorba despre înghețarea ovocitelor, există și povești triste. Este vorba despre femeile care suferă de cancer. Însă această procedură reprezintă o șansă de a deveni mame.

„A doua categorie este reprezentată de femeile care sunt căsătorite deja sau urmează să se căsătorească, au o vârstă de aproximativ 25 de ani și descoperă că au o rezervă ovariană scăzută. Analizele arată că au ovocite puține, ele știind acest lucru, au «ovobanking», adică își îngheață cât mai repede ovocitele și, cumva, în urgență, le salvează pe cele care mai sunt. A treia categorie, care este cea mai tristă, dar care tot reprezintă o șansă pentru aceste femei, sunt femeile care își rezervă fertilitatea înaintea tratamentelor de chimioterapie, adică sunt diagnosticate cu cancer și, înainte să facă tratamentul, își îngheață ovocitele pentru ca acestea să nu fie afectate sau compromise. După tratamente și după ce sunt bine, pot aduce pe lume un copil”, susține dr. Adrian Borș.

Iată cât costă procedura de înghețare și păstrare a ovocitelor

femeie care se uită după bărbați
Mai multe femei aleg să-și dezghețe ovocitele atunci când întâlnesc partenerul potrivit

Iată cum are loc această procedură și cât trebuie să plătească femeile care sunt nehotărâte în legătură cu partenerul de viață și ce pun locul de muncă pe primul plan.

„Pentru înghețarea ovocitelor, femeile plătesc un abonament de 10 euro pe lună, este ca și cum ar plăti un abonament la Netflix. Este o chestie banală, dar care le asigură faptul că au încă ovocite de calitate înghețate undeva, nu ai presiunea locului de muncă și nici a partenerului. Din punctul meu de vedere, acest lucru a devenit chiar o modă. Procedura începe cu femeia care se prezintă într-un centru de fertilizare in vitro. Aceasta ne expune situația ei, pentru a vedea în ce categorie o încadrăm, dacă este categoria cea mai simplă, se fac analize, ecografii, apoi o stimulare ovariană.

După 8-9 zile de tratament, timp în care se fac niște injecții sub piele, se recoltează ovocitele, se îngheață la minus 196 de grade, în azot lichid și se pun la stocat în condiții exacte și pot sta acolo și 15-20 de ani, fără nicio problemă. În momentul în care femeia și-a găsit prințul pe cal alb și când la job totul este bine, se duc la centrul de fertilizare, acestea se dezgheață și se face procedura de fertilizare in vitro. Vine partenerul în dimineața respectivă, își dă sperma care se combină cu ovocitele și devine embrion care este transferat în uterul pacientei. După sperăm să se prindă, pentru că sunt situații în care nu se prind”, adaugă dr. Adrian Borș.

Comentarii
  • Inghetarea neuronului cerebelo-vaginal in speranta imperecherii cu un dinozaur. Cometa Halley, cometa Halley, cometa Halley!

  • Ptiu drace, tine ovocitele acolo, până la45 ani, când speri că va sosi prințul!! Și dacă prințul nu va sosi?? Asta ca să vă puteți freca până la 45 ani, apoi să „postați” într-o familista și o mamă grijulie. Dar nu v-ați gândit că o puteți lua în mână, cu tot cu ovocite.

  • Nasol, cine o sa mai procreeze cu toți ghertoii nespălați, cine o sa mai trăiască din alocațiile copchiilor, cine sa mai voteze încă un secol cu aur și psd, pe cine sa mai jumuleasca încă zece vieți sfinții ninjalaii, de unde să-și mai facă primaru și gaboru de comună amante de 14 ani. Ptiu drace, s-a întors lumea pe dos.

  • De ce să nu profităm de prostia oamenilor ? Foarte bine ! Ele nu se gândesc la faptul că fiecare lucru trebuie făcut la vremea lui ! La 40 de ani sau la menopauză ele se vor gravide ? Prostia costă, o grămadă de medicamente, hormoni etc medici fecundare in vitro, inseminare …. și nu se știe ce iese

  • Stai liniștit, nu e ca si cum astea maritate care au copii nu se freaca la greu. Extraconjugal.

    Chiar astea-s cele mai disperate 😬

  • ⛔ Femeile deștepte nu vor un "BĂRBAT" lake flaușat cu chelie deasă 🥸 și cu puțza mică🤏 spune:

    DE CE FEMEILE DEȘTEPTE ȘI CU SALAR MARE NU VOR SĂ FACĂ COPII ⁉️

    RASPUNS
    Toate femeile care se respectă ( au salar peste 1.500 de euro NET) nu vor lângă ele un păduchios de bărbat care abia câștigă salariul minim pe economie, mai are burtă și chelie și e și un prostalan care merge la biserică in zi de sărbătoare sperând să găsească acolo o virgină bătrână 🤭.

    Motto
    Decât un bărbat lake ( salar minim,puța mica,chelios și urât cu draci) lângă o femeie deșteaptă, …mai bine lipsă !!!

  • Curios e că un mascul chekios dă naștere la alți copii ce devin chelioși. Sunt in clasa a 10-a de liceu și în clasă la mine sunt 6 colegi cu chelie și doi cu început de chelie. Wtf?

  • Femeia nu mai este sclavă-n casă: care să-l spele la cur pe bărbat sau pe soacră sau copii.
    Femeia are aceleași drepturi…ca un bărbat ! Punct

  • Pt anonimul Anonim
    martie 31, 2024 la 1:42 pm

    Bă, așa-i că ești un ” bărbat frumos „cu chelie și ai puța mică?
    Știi că în Pașcani sunt meseriași buni care-ți pun păr pe cap și-ți măresc ” bărbăția” ca să nu te mai simți aiurea in pielea ta
    …poți incerca începând de mâine, doar dă-ți amanetezi rinichii ;))

  • Multe femei inteligente nu vor sa mai fie 3 in 1: curve-n pat, gospodine acasă și femei de carieră la job !
    Asta inseamnă să fii o femeie puternică, să poți spune NU unui bărbat cu leafa mică și plin de mofturi ! Fuck off 🤣

  • @Anonim
    martie 31, 2024 la 8:38 pm
    Unde era deșteptul p**lii ! Vai de capul tău de ” cave man” !!!

    O femeie deșteaptă are multă răbdare, asteaptă un bărbat fain, nu se duce și rămâne gravidă cu primul prostan întâlnit în cale la ceas de seară !!!

  • @martie 31, 2024 la 9:41 pm

    Domnisoara, nici dumneata nu ai inteles ce este viata. Viata este imperfecta prin definitie. Totul este imperfect. Cine asteapta trenul ideal, va ramane pe peron toata viata.

  • Cine vrea copii, sa-i faca la varsta potrivita. Dupa 35 de ani, sansele de a ramane insarcinata se duc vertiginos spre zero, zero care de obicei se atinge la 40 de ani, cand debuteaza premenopauza. In schimb cresc la fel de vertiginos sansele de a face copii cu malformatii, Down, autism, etc. Daca ovocitul a fost inghetat si apoi dezghetat, este si mai rau. La peste 40 de ani, sfatul meu este adoptia. Nu-i al tau, dar macar este sanatos.

  • Nu poți ca femeie cu doctorat să te măriți cu un păduchios de bărbat care câștigă puțin și arata și nașpa !
    De aia o femeie faină trebuie să aștepte și să nu se grăbească la măritiș cu un coate-goale !

    Pentru bărbații care au salariul minim și arată nasol …există textiliste cu 8 clase 🤣😅😅

  • Tu, fată, doctoratul nu te ajută să faci copii reușiți! Ce are una cu alta? Nimeni nu spune că trebuie să te cuplezi cu primul venit, dar nici să aștepți la infinit să apară Făt-Frumos în Maybach… Tu, uită-te în oglindă! Ești cumva vreo miss? Ești sigură că bărbatul „fain” pe care-l aștepți te va place atunci când îl vei întâlni?

  • @OMG, barbatul ideal este barbatul care te va iubi si cand vei avea riduri, celulita si kilograme in plus. Cu el vei avea copii si, mai tarziu, veti avea si nepoti. Nu trebuie sa fie perfect, pentru ca nici tu nu esti. Important este sa va iubiti.

Adauga un comentariu