Actualitate

Ultimă oră! Ludovic Orban își depune demisia din partidul PNL: „Am fost obligat să aleg între a fi loial PNL şi a fi loial cetăţenilor romani” – VIDEO

Publicat: 23 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ultimă oră Ludovic Orban își depune demisia din partidul PNL Am fost obligat să aleg între a fi loial PNL şi a fi loial cetăţenilor romani - VIDEO
Ludovic Orbana criticat bugetul pe 2022

Ludovic Orban împreună cu alți 16 se află la sediul Partidului Național Liberal azi, 23 noimebrie 2021, pentru a-și da demisia din partid.

 „Din păcate, încetul cu încetul şi-au făcut loc toate lucrurile pe care le detest – minciuna, hoţia, trădarea, prostia, laşitatea, slugărnicia, lenea, lipsa de asumare politică, astea sunt regulile pe care se bazează ‘gașca demolatoare”, a declarat acesta.

Ludovic Orban își dă demisia din PNL. Alți 16 parlamentari liberali îi urmează exemplul

Astăzi, Ludovic Orban a luat decizia finală de a-și da demisia din PNL. Acesta a venit alături de încă 17 parlamentari la fel de hotărâți să plece definitiv din partidul liberal, motivând faptul că nu se mai regăsesc cu principiile pe care partidul le promovează mai nou.

„Azi e pentru mine o zi crucială, o zi în care pur şi simplu am fost obligat să părăsesc partidul în care mi-am petrecut toată viaţa matura. Este o decizie pe care o iau cu o mare greutate, pentru că în PNL am cei mai mulţi prieteni, alături de care am luptat umăr la umăr, alături de care am suferit, alături de care am luptat cu ciumă roşie. Am fost obligat să aleg între a fi loial PNL şi a fi loial cetăţenilor romani care ne-au acordat încrederea şi şi-au pus speranţele în noi de-a lungul tuturor scrutinelor electorale. Am luat această decizie pentru că societatea, relaţiile interumane, nu pot să se bazeze decât pe valori, pe principii, care permit oamenilor să se asocieze, să comunice, să se respecte unul pe celălalt.

O familie nu se poate întemeia decât între doi oameni care se iubesc şi au încredere unul în celălalt. Politica este de fapt morala, politică devine imorala când e făcută de oameni imorali. Aproape toate lucrurile în care cred nu se mai regăsesc azi în PNL. Din păcate, încetul cu încetul şi-au făcut loc toate lucrurile pe care le detest – minciuna, hoţia, trădarea, prostia, laşitatea, slugărnicia, lenea, lipsa de asumare politică, astea sunt regulile pe care se bazează ‘gasca demolatoare’”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban vorbește despre inființarea unui nou partid

De asemenea, Ludovic Orban a mai declarat faptul că se gândește că la înființarea unui nou partid. Acesta a afirmat că încă mai sunt negocieri în vedere constituirii unui grup.

„Constituirea unui nou partid trebuie să o facem temeinic și în funcție de nevoile reale. Mai sunt colegi cu care sunt în dialog, care nu au luat încă decizia. Săptămâna viitoare vom începe constituirea unui grup parlamentar.

Și numele grupului trebuie să fie în concordanță cu numele formațiunii. Am discutat despre nume, le vom testa și vom vedea care ne reprezintă. Partea bună a PNL va veni cu noi”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, declarații despre Florin Cîțu

De asemenea, în aceleași declarații, Ludovic Orban a vorbit și despre actualul președinte al PNL, Florin Cîțu, afirmând faptul că acesta nu este cu adevărat președintel al liberalilor.

„Cîțu nu mai e președintele partidului, din momentul în care s-a decis că nu mai conduce negocierile. El nu a fost niciodată președintele PNL, ci o unealtă folosită de Iohannis și alte agende pentru a mă schimba pe mine. Putea fi oricine, dar l-au folosit pe Cîțu probabil pentru că era premier și l-au folosită să împartă bani.

Vinovăția pentru această decizie mizerabilă de a aduce PSD la putere nu o poartă numai cei care au votat pentru. Din 84 de membri ai BPL doar 29 au votat pentru și 27 au votat pentru lista de miniștri. Foarte mulți oameni au preferat să trimită epistole în loc să își exercite funcția de președinți de filială. Avem 17 membri care nu au fost prezenți, președinți de filială, printre care Raluca Turcan și Dan Motreanu”, a declarat Ludovic Orban.

Lista tuturor parlamentarilor care și-au dat demisia din PNL

1.Ludovic Orban – oficializat in plen
2. Luminița Barcari
3. Alexandru Kocsis – oficial
4. Ion Ştefan
5. Ionel Dancă – oficial
6. Constantin Şovăială
7. George Ionescu
8. Bogdan Bola
9. Claudiu-Martin Chira
10. Nicolae Giugea
11. Antonel Tănase
12. Gabriel Plăiașu
13. Violeta Alexandru
14. Adrian Miuțescu

Senatori

1. Ovidiu Florean
2. Adrian Oros
3. Ion Iordache

Declarații pe marginea acestor decizii au făcut și Violeta Alexandru.

Adauga un comentariu