National

Ultima oră! Rezultatele celor 11 teste de Covid-19 pentru rudele femeii infectate din Timişoara

Publicat: 01 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ultima oră Rezultatele celor 11 teste de Covid-19 pentru rudele femeii infectate din Timişoara

Vești de ultimă oră de la Timișoara, referitoare la rezultatele a unsprezece teste de coronavirus făcute rudelor și prietenilor femeii confirmate cu virusul Covid-19.

Cele 11 teste făcute de medicii din Timişoara, pentru coronavirus, sunt în totalitate negative, au transmis autorităţile. Noua pasageri din avion şi însoţitoarea de bord care au luat contact cu pacienta infectată şi alte două femei care au fost internate în cursul zilei de sâmbătă, 29 februarie, la spital, au fost testaţi.

Medicii au menţionat că evoluţia celor internaţi în secţia specală de la Timişoara a Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” este una favorabilă. Este vorba despre pacientă cu coronavirus confirmat vineri, dar şi cele două femei ajunse sâmbătă, una direct la spital, cealaltă luată cu izoleta de pe aeroport, se simt bine. Acestea din urmă prezintă simptomatologia unei gripe de sezon.

”Toate rezultatele care s-au lucrat în această dimineaţă sunt negative. Aşa cum spuneam şi ieri, contacţii direcţi şi persoanele din avion rămân în izolare la domiciliu urmând să li se mai recolteze o probă sau două, iar după aceea, după cele 14 zile, dacă sunt declaraţi negativi, se vor putea întoarce la lucru. Cele două doamne care sunt internate de ieri în spital sunt negative. Ele nu sunt contact cu pacientul zero, aşa că în măsura în care simptomatologia le va permite, vor fi externate şi vor continua izolarea la domiciliu pe o perioadă de 14 zile”, a anunţat Voichiţa Lăzureanu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Adauga un comentariu