International

Ultima oră! Un atac terorist, dejucat la Moscova. În același timp, un alt incident la gara din Lyon

Publicat: 22 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ultima oră Un atac terorist dejucat la Moscova. În același timp un alt incident la gara din Lyon
Moscova, Rusia

Un atac terorist cu bombă a fost dejucat joi la Moscova, a anunţat agenţia de presă ITAR-TASS care a citat Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB), relatează Reuters.

O persoană care intenţiona să provoace o explozie la o clădire în care se află o instituţie guvernamentală în numele unui grup terorist internaţional a fost reţinută, a indicat FSB.

Gara din Lyon a fost evacuată, după ce un bărbat a amenințat că o aruncă în aer

Gara Part-Dieu din Lyon a fost evacuată în întregime, iar poliţia franceză efectua o intervenţie, în urma unui comportament suspect al unui bărbat, relatează Le Figaro.

”Am răspuns unui consemn al Poliţiei Judiciare de a delimita un perimetru de securitate în gară”, a anunţat SNCF, care precizează că niciun tren nu mai pleca sau se oprea la Part-Dieu la Lyon.

Poliţia a anunţat, într-un mesaj postat pe Twitter, că o operaţiune era ”în curs în gară” şi că a cerut publicului ”să evite sectorul”.

Traficul reţelei de transport în comun din Lyon era de asemenea întrerupt, a precizat poliţia.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, un bărbat a ameninţat să arunce gara în aer.

Mai multe persoane prezente în gară au făcut declaraţii despre această evacuare.

”Alertă cu bombă la Gara Part-Dieu. Era să pierd trenul şi a avut loc o învălmăşală mare în gară. Evacuare imediată a gării. Sector blocat”, a scris, într-un mesaj postat pe Twitter, preşedintele deputaţilor Partidului Les Républicains, Damien Abad.

Atacul cu satârul de la Paris a fost unul terorist

Suspectul în atacul cu satârul de la Paris mărturiseşte că a vrut să atace Charlie Hebdo. Presupusul autor al atacului cu satârul de vineri, în faţa fostului sediu al revistei satirice Charlie Hebdo, a trecut la mărturisiri şi a spus că a vizat săptămânalul satiric, declară o sursă din cadrul poliţiei pentru Reuters, scrie News.ro.

Potrivit acestei surse, atacatorul a declarat că a vizat în mod voit Charlie Hebdo, din cauză că revista a republicat caricaturile profetului Mahomed. Gruparea jihadistă Al-Qaida a revendicat atentatul din 2015 de la Charlie Hebdo şi a ameninţat publiaţia după ce a republicat caricaturile profetului Mahomed.

O sursă judiciară a declarat că măsura arestării preventive a suspectului, care ar putea fi urmată de o inculpare, a fost prelungită sâmbătă dimineaţa. Un bărbat care a fost suspectat iniţial că era un complice al suspectului, a fost eliberat, iar un apropiat al presupusului autor, care ar putea fi fost un colocatar într-un hotel din nordul Parisului, a fost arestat.

Şapte persoane se aflau sâmbătă, în arest prevenitv în cadrul anchetei – inclusiv presupusul autor al atacului. Două persoane au fost rănite vineri, în acest atac cu satârul, în faţa fostului sediu al Charlie Hebdo, în contextul în care în capitala franceză se desfăşoară procesul a 14 complici aiautorilor atentatului terorist din 2015 în redacţia săptămânalului, soldat cu 12 morţi.

Adauga un comentariu