Eveniment-Social

Ultima șansă pentru un post de profesor la Iași! Când au loc ultimele ședințe de repartizare a catedrelor, organizate de Inspectoratul Școlar Județean

Publicat: 21 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ultima șansă pentru un post de profesor la Iași Când au loc ultimele ședințe de repartizare a catedrelor organizate de Inspectoratul Școlar Județean
Noi ședinte de repartizare pe posturi la catedră în județul Iași

O ultimă șansă pentru cei interesați pentru un post liber de profesor în județul Iași! Inspectoratul Școlar Județean continuă pregătirile pentru concursul de repartizare a catedrelor disponibile. Acestea se vor derula și astăzi, 21 august, până pe 28 august 2020. De reamintit că, la Titularizare 2020, în județul Iași au fost scoase la concurs 1.776 posturi, dintre care 144 posturi titularizabile (78 urban și 66 rural)

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași continuă organizarea privind repartizarea catedrelor disponibile în unitățile de învățământ preuniversitar din județ. Acestea se vor derula și astăzi, 21 august, până la data de 28 august 2020. Lista posturilor disponibile (actualizată la 18 august 2020) poate fi consultată AICI: http://www.isjiasi.ro/index.php/managementul-resurselor-umane/ocuparea-prin-concurs-national-a-posturilor-didactice-catedrelor-declarate-vacante-rezervate-in-invatamantul-preuniversitar/1304-lista-posturilor-didactice-18-08-2020.

Când au loc ultimele ședințe de repartizare a catedrelor, organizate de Inspectoratul Școlar Județean și care sunt candidații elegibili

Astfel, astăzi, 21 august, ședinta de repartizare are următoarea ordine de prioritate: cadrele didactice titulare pentru completarea normei didactice pe perioada nedeterminată/ determinată; cadrele didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei pentru completarea normei didactice pe perioada determinată; cadrele didactice titulare aflate în restrângere de activitate prin transfer sau detașare în interesul învățământului pentru restrângere nesoluționată; cadrele didactice care beneficiază de prelungirea contractului individual de muncă pe perioadă determinată conform prevederilor art. 61 din Metodologie; candidații care au obținut cel puțin nota 7 (șapte) la proba scrisă în cadrul concursului național, sesiunea 2020. Asta în ordinea descrescătoare a notelor. Au prioritate candidații care beneficiază și de prelungirea duratei contractelor individuale de muncă în anul școlar 2020-2021 în baza mediei de repartizare minimum 7 (șapte), în condițiile prevăzute la art. 61 și 85 din Metodologie.

Ședință de repartizare pentru detașare la cerere prin concurs specific în ordinea descrescătoare a punctajelor

Urmează, pe 24 august, ședința de repartizare pentru detașare la cerere prin concurs specific în ordinea descrescătoare a punctajelor viitorilor profesori. Pe 25-26 august, ședința de repartizare a cadrelor didactice care îndeplinesc condițiile privind prelungirea duratei contractelor individuale de muncă, în anul școlar 2020-2021, conform prevederilor art. 85 din Metodologie. Pe 26-28 august, ședință de repartizare a posturilor didactice rămase neocupate, conform prevederilor art. 90 din Metodologie.

Aici, printre candidații care au prioritate sunt: cadre didactice titulare, cadre didactice debutante prevăzute la art. 21 alin. (4) lit. a) și alin. (6) și cadre didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei rămase cu norma didactică incompletă pentru completarea normei didactice, conform prezentei Metodologii; cadre didactice titulare rămase în restrângere de activitate prin transfer sau detașare în interesul învățământului pentru restrângere de activitate nesoluționată; cadre didactice titulare rămase nerepartizate care solicită continuitate prin detașare la cerere sau detașare la cerere prin concurs. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioada determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

La Titularizare 2020, în județul Iași au fost scoase la concurs 1.776 posturi, dintre care 144 posturi titularizabile

La Titularizare 2020 în județul Iași, Inspectoratul Școlar Județean a arătat că au fost scoase la concurs 1.776 posturi, dintre care 144 posturi titularizabile (78 urban și 66 rural). De precizat că 1.624 posturi sunt netitularizabile (423 urban și 571 rural) și 8 posturi de angajare doar pe durata de viabilitate a postului. În detaliu, posturi tituarizabile în urban sunt: 1 aeromodele, 1 arhitectură, 1 artă vocală, 3 corepetiție, 2 dans clasic, 2 dans popular, 1 Educație fizică și sport, 1 Educație tehnologică, 1 educatori pentru învățămant special, 30 educatoare, 1 estetică și igiena corpului omenesc, 1 fanfară, 2 Fizică.

Urmează 1 la Geografie, 1 Informatică și TIC, 8 învățători, 2 Medicină generală, 7 muzică instrumentală, 1 orchestră populară, 4 alimentație publică ca maiștri instructori, 2 asistență medicală ca maiștri instructori, 2 estetică și igiena corpului omenesc – maiștri instructori, 1 transporturi ca maiștri instructori și 1 la șah. La posturi titularizabile rural sunt 7 pe Educație fizică și sport, 1 educatoare (rommani), 11 educatoare, 2 electronică și automatizări și 1 la Fizică.

De asemenea, la Iași ca posturi complete (cu 18 ore și mai mult) sunt 782 dintre care: 352 urban și 430 rural. Pe de altă parte, posturi incomplete (cu mai puțin de 18 ore) sunt 994 dintre care: 423 urban și 571 rural. Per total, cea mai mare concurență s-a înregistrat la: educator cu 275 candidați, învățător cu 217, Educație fizică și sport cu 193 candidați, respectiv Limba și literatura română cu 119.

Adauga un comentariu