Eveniment-Social

Ultima seară estivală la Castel pentru Opera ieșeană

Publicat: 08 sept. 2020
Ultima seară estivală la Castel pentru Opera ieșeană
Ultima seară estivală la Castel pentru Opera ieșeană

Ultima apariție estivală a artiștilor Operei Naționale Române Iași într-un spectacol organizat în grădina La Castel va avea loc joi, 10 septembrie 2020, de la ora 19:00. În reprezentația de poimâine, spectatorii vor putea urmări un program special, care conține creații celebre rusești. Organizată în cadrul programului SAMER 2020, ”Seara compozitorilor ruși” va fi susținută de soliști ai Operei ieșene care vor fi acompaniați la pian de Alina Shemchuk și Ivan Shemchuk.

Biletele de intrare la evenimentul de joi pot fi achiziționate începând de astăzi, de la ora 12:00, de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei.

„Seară Argentiniană” și „Seara Compozitorilor Ruși”, cele mai proaspete spectacole în aer liber la Opera Națională Română Iași

Așadar, iubitorii operei au avut posibilitatea de a urmări și în urmă cu două săptămâni alte două spectacole în aer liber. Evenimentele sunt organizate de Opera Națională Română Iași în cadrul programului SAMER 2020.

„Miercuri (astăzi – n.r.), de la ora 19:00, la grădina «La Castel» va avea loc o «Seară Argentiniană», în care spectatorii vor putea face o călătorie inedită în pași de tango, pe muzică tradițională din frumoasa țară sud-americană. Apoi, duminică, de la ora 20:00, în Grădina Botanică, va avea loc o altă reprezentație deosebită, «Seara Compozitorilor Ruși». Alături de artiștii Operei ieșene, va fi prezent și un invitat special, renumitul tenor Teodor Ilincăi, care a fost prezent pe mari scene ale lumii precum «Vienna State Opera» ori «Royal Opera House» din Londra”, au transmis oficialii Operei Naționale Române Iași.

Grădina Botanică din Iași a fost, deja, gazda unei alte Gale de Operă, anume spectacol în aer liber, susținută de soliștii, Corul și Orchestra de la Opera Națională Română Iași

Opera Națională Română din Iași a mai organizat, în aer liber, un spectacol de gală în Grădina Botanică din Iași! Gala de Operă a avut loc pe 26 iulie 2020, de la ora 20:30. Aici, biletele de intrare au fost epuizate rapid. Iubitorii de operă care nu au reușit să-și achiziționeze tichete la spectacolele de până acum din cadrul stagiunii estivale 2020 a Operei Naționale Române Iași pot asista la reprezentațiile pe care apreciații artiști ai instituției ieșene le vor susține săptămâna aceasta.

Opera Națională Română Iași derulează spectacole, în aer liber, în Amfiteatrul-Auditorium din Grădina Botanică Iași. Spațiul a fost realizat cu un milion lei

De precizat că, în anul 2017, Amfiteatrul Auditorium din Grădina Botanică Iași (locul unde au loc spectacolele ONRI în aer liber vara aceasta) era inaugurat. Spațiul are o capacitate maximă de 400 de locuri. Este vorba de o investiție de aproximativ un milion lei. Pe de altă parte, tot din aceeași sumă au mai fost refăcute și o parte din aleile Grădinii Botanice din Iași.

De precizat că în Amfiteatru-Auditorium de la Grădina Botanică Iași, loc unde Opera Națională Română Iași va organiza spectacole, în trecut s-au mai derulat asemenea evenimente. Astfel, primul eveniment public a fost programat chiar de Ziua Internațională a Copilului din 1 iunie 2017. Asta prin realizarea unui spectacol intitulat „Alice în Țara Minunilor”, binecunoscuta poveste scrisă de Lewis Carroll, în regia Iulian Sandu și organizarea Ateneului Național Iași.

Comentarii
  • Am o senzatie de usturime din cavitatea bucala pana la partea superioara a toracelui, ma doare capul nu am febra ce sa fac sa aglomerez UPU sau sa astept si alte simptome?

Adauga un comentariu