Actualitate

Ultima zi a reuniunii strategice de la București. Jens Stoltenberg, şeful NATO, anunţă deciziile finale – LIVE VIDEO

Publicat: 30 nov. 2022
Ultima zi a reuniunii strategice de la București. Jens Stoltenberg şeful NATO anunţă deciziile finale - LIVE VIDEO

La finalul Ministerialei de la Bucureşti, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, anuntă deciziile finale, în cadrul unei conferinţe de presă.

În perioada 29-30 noiembrie 2022, la București, Ministerul Afacerilor Externe a organizat reuniunea miniştrilor afacerilor externe NATO. Potrivit MAE, evenimentul a avut loc la Palatul Parlamentului a fost găzduit de ministrul Bogdan Aurescu împreună cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Miniştrii de Externe din statele NATO au stabilit să menţină susţinerea militară pentru Ucraina, inclusiv prin furnizarea de sisteme antiaeriene, şi să intensifice asistenţa destinată populaţiei în contextul iernii, anunţă secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, relatează Mediafax.

Miniştrii de Externe din statele NATO au discutat despre „cele mai urgente nevoi ale Ucrainei” şi despre „susţinerea pe termen lung”, a afirmat Jens Stoltenberg, potrivit agenţiei MEDIAFAX, în conferinţa de presă organizată la finalul reuniunii miniştrilor de Externe din ţările NATO, desfăşurată la Bucureşti.

El a mai afirmat că aderarea Finlandei şi Suediei la NATO este aproape finalizată. „Este momentul să le primim ca membri deplini ai Alianţei”, a declarat Stoltenberg.

În privinţa Chinei, Stoltenberg a spus că NATO nu vede Beijingul ca un adversar şi va discuta cu acesta atunci când este în interesul Alianţei, dar a atras atenţia că trebuie redusă dependenţa de China şi diminuate vulnerabilităţile.

Totodată. șeful NATO a vorbit și despre creșterea sprijinului pentru Bosnia-Herţegovina, Georgia şi Republica Moldova.

„NATO şi aliaţii NATO oferă de mulţi ani sprijin pentru cei trei parteneri, inclusiv prin dezvoltarea de capacităţi, reforme şi instruire pentru întărirea instituţiilor lor de apărare şi de securitate”, a spus Stoltenberg în deschiderea ultimei sesiuni de discuţii din cadrul celei de-a doua zi a reuniunii miniştrilor de externe din Alianţă, la care au fost invitate să participe şi Bosnia-Herţegovina, Georgia şi Republica Moldova.

Potrivit acestuia, întâlnirea de la Bucureşti arată „cooperarea puternică şi tot mai mare dintre NATO şi cele trei ţări în aceste vremuri provocatoare”.
Comentarii
Adauga un comentariu