International

Ultrareligioșii din Israel se revoltă din cauza restricțiilor! Au aruncat cu pietre și bare de metal în forțele de ordine – VIDEO

Publicat: 07 oct. 2020

Miercuri, 7 octombrie 2020, un purtător de cuvânt a declarat că Poliţia din Israel a avut altercații cu evreii ultrareligioşi în mai multe oraşe, din cauza faptului că regulile de izolare privind combaterea pandemiei provocate de noul coronavirus nu au fost respectate. Celelalte părți ale populației au fost scandalizate de imaginile cu evenimentele care cuprindeau un număr mare de parsoane, organizate în sectoarele ultrareligioase. Îngrijorător este faptul că 40% din toate noile infecţii cu coronavirus sunt în comunitatea ultrareligioasă, lucru confirmat de Ronni Gamzu, responsabilul cu lupta împotriva pandemiei.

Poliţia din oraşul Modiin Illit a încercat să-i disperseze pe credincioşii care s-au adunat marţi seară la o sinagogă ce ar fi trebuit să fie închisă, conform reglementărilor Ministerului Sănătăţii.

Poliţia a mai precizat că, după ce a cerut ca toată lumea să părăsească zona, au apărut alte sute de localnici, iar forţele de ordine au fost atacate cu pietre şi artificii. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, patru oameni ai legii au fost răniţi, iar şapte suspecţi au fost arestaţi.

Ultrareligioșii din Israel se revoltă din cauza restricțiilor! Au aruncat cu pietre și bare de metal în forțele de ordine

Într-o înregistrare video făcută publică de poliţie se văd mulţimi ample de localnici cântând şi strigând la poliţie, precum şi explozia unor artificii.

La Ierusalim, poliţia a arestat 17 suspecţi acuzaţi că au aruncat cu pietre şi bare de metal în forţele de ordine.

La Bnei Brak, un oraş ultrareligios din apropiere de Tel Aviv, poliţia a precizat că a închis 12 sinagogi după ce a dispersat zeci de persoane adunate acolo în ciuda interdicţiilor. La una dintre adunări, a fost identificată o persoană infectată cu COVID-19.

În urma unor recorduri ale infecţiilor zilnice cu coronavirus, Israelul a intrat în a doua izolare naţională la 18 septembrie pe durata de trei săptămâni a sezonului de vacanţă început odată cu Noul An Evreiesc.

Serviciile religioase sunt permise numai în exterior, cu un maximum de 20 de persoane.

Adauga un comentariu