National

Un adolescent nu avea bani pentru taxi. A apelat la 112 pentru a fi transportat acasă

Publicat: 17 oct. 2019

Un tânăr de 16 ani a sunat la 112 și a reclamat că străini străini l-au luat cu forța, într-o mașină, din Gara de Nord și l-au abandonat apoi în comuna Cernica din județul Ilfov, polițiștii descoperind că minorul a apelat numărul de urgență doar pentru că nu avea cu ce ajungă acasă, anunță Poliția. Miercuri, 16 octombrie prin Dispeceratul 112, Secţia 3 Poliţie a fost sesizată că un minor de 16 ani a sunat la 112. Acesta a reclamat că a fost luat din zona Gării de Nord de patru persoane necunoscute. A fost urcat într-o maşină şi abandonat în zona comunei Cernica din judeţul Ilfov.

“În scurt timp, tânărul a fost depistat de către un echipaj al Poliţiei Autostrăzi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, fiind preluat de poliţiştii Secţiei 3. Simultan cu operaţiunea de căutare, cu sprijinul Serviciului Regional al Poliţiei Transporturi, au fost ridicate şi vizionate imagini surprinse în interiorul gării. Astfel a fost stabilit traseul tânărului, dar şi persoanele cu care acesta a interacţionat. A fost identificat un bărbat care a vorbit cu minorul, după care au părăsit împreună staţia de tren. Din investigaţii şi audieri a rezultat că tânărul a fost găzduit peste noapte de către această persoană. Dimineaţa l-a pus în legătură cu o femeie. Aceasta l-a condus la o fermă din zona Cernica, unde minorul intenţiona să se angajeze”, precizează Poliția Capitalei.

La audieri, tânărul de 16 ani a mărturisit că nu a fost victima vreunei infracţiuni. A ales să sune la 112 şi să spună această poveste pentru a fi adus de poliţie la domiciliu.

Minorul a fost preluat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1. El va fi internat într-un centru de plasament.loading...

Adauga un comentariu