Actualitate

Un alt județ a comunicat obligativitatea măștii de protecție în aer liber

Publicat: 31 iul. 2020
Un alt județ a comunicat obligativitatea măștii de protecție în aer liber
Un alt județ a comunicat obligativitatea măștii de protecție în aer liber

Măștile de protecție vor deveni obligatorii în spațiile deschise din Satu Mare, mai exact în piețele și târgurile aglomerate din județ, potrivit unei hotărâri luate vineri de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare.

„Hotărârea intră în vigoare începând cu data de 1 august, iar respectarea prevederilor acesteia va fi verificată de către echipele mixte, lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne şi Poliţiei locale, şi sunt vizate pieţele agroalimentare, târgurile din judeţ, Piaţa de vechituri şi Piaţa de maşini din municipiul Satu Mare.

Grupul de coordonare a acţiunilor de control pentru prevenirea răspândirii COVID-19 va continua acţiunile conform planului propus pentru perioada următoare, respectiv o intensificare a controalelor la acest sfârşit de săptămână în zonele aglomerate şi cu risc ridicat de răspândire a virusului SARS-CoV-2”, a transmis Instituţia Prefectului printr-un comunicat.

Românii nu au voie să stea la terase pe timpul nopții

De asemenea, Prefectura Satu Mare a mai transmis că, tot de pe data de 1 august, se interzice comercializarea și consumul produselor alimentare și a băuturilor alcoolice sau nealcoolice pe terase, pe timpul nopții, în intervalul 23.00-6.00.

În afara acestor ore, opratorii economici care desfășoară aceste activități trebuie să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul de locuri pe scaune. Nu sunt permise activități care presupun interacțiunea fizică, cu atât mai puțin dansul.

Momentan, masca va deveni obligatorie de la 1 august, în următoarele 16 judeţe: Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa, Galaţi, Braşov, Vâlcea, Iaşi, Călăraşi, Prahova, Gorj, Buzău, Constanţa, Vrancea, Teleorman, Arad şi Satu-Mare.

Masca de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile publice din judeţul Iaşi

Este oficial! De la 1 august, toți ieșenii trebuie să poarte mască de protecție în toate spațiile publice din județul Iași, inclusiv pe stradă. Cine nu respectă această regulă vor fi sancționați. Amenzile variază între 500-2500 de lei. Această măsură este valabilă timp de 14 zile.

„Întrunit astăzi, 30.07.2020 în ședință extraordinară, la convocarea dlui. Prefect Marian GRIGORAȘ,  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat  evaluarea făcută de Direcția de Sănătate Publică Iași  asupra nivelului răspândirii infecției cu virusul SARS COV2 în județ, dar și a gradului de pregătire a sistemului sanitar ieșean pentru a face față situației actuale.

În urma analizării posibilelor variante de măsuri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca, în intervalul 1 – 14 august 2020, să se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele, prezente în spațiile publice deschise, de pe întreg teritoriul județului Iași.

Se exceptează de la această măsură persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Respectarea aplicării măsurii adoptate se va urmări de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Poliția Locală și de către Direcția de Sănătate Publică Iași.

«În urma analizei făcute de autoritățile publice cu atribuții în domeniu, care monitorizează indicatorii ce descriu cel mai bine evoluția răspândirii infecției cu SARS COV2 la nivelul județului Iași, s-a considerat necesară adoptarea acestei decizii mai ferme și fără echivoc, astfel încât să putem sprijini mediul sanitar în efortul său de a gestiona epidemia de COVID-19. E o măsură pe care o luăm pentru o perioadă limitată de timp, perioadă la capătul căreia sperăm să vedem efecte în îmbunătățirea indicatorilor monitorizați.

Facem un apel la cetățenii județului Iași să sprijine autoritățile publice în efortul lor de a salva cât mai multe vieți ale conaționalilor noștri. Nu avem de făcut decât să purtăm masca, să ne spălăm cât mai des pe mâini și să fim atenți la distanțarea fizică dintre persoane. » a declarat prefectul Marian Grigoraș”, se arată în comunicatul transmis de autoritățile locale.

Adauga un comentariu