Local

Un alt salariat a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la Spitalul Municipal Pașcani. Situația Covid-19 în județul Iași

Publicat: 30 iul. 2021
Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul unui focar Covid-19 din judeţul Iaşi

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul unui focar Covid-19 din Judeţul Iaşi:

  1. SPITALUL MUNICIPAL DE URGENȚE PAȘCANI – SECȚIA NEUROLOGIE – la ultima testare s-a mai confirmat 1 salariat.

În cazul acestui focar, initial au fost confirmaţi pozitiv 3 pacienți.

           Măsuri:

A fost depistat pozitiv încă 1 angajat. S-a dispus dezinfecția spațiilor. Salariatul pozitiv a fost izolat la domiciliu și este monitorizat de către medicul de familie.

Situația Covid-19 în județul Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi,  30 iulie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42550 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 7 cazuri în plus faţă de ziua precedentă). In ultimele 24 de ore nu s-au depistat tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu Covid-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore sa efectuat o  externare.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 923.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore, Serviciul Județean de Ambulanță Iași s-au realizat 5 recoltări la domiciliu.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 391994 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 207324 au fost vaccinate cu doza I și 184670 cu doza II. Pe data de 29 iulie 2021 au fost vaccinate 633 de persoane. Mentionam ca 393 de persoane au primit doza I și 240 de persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de față au fost efectuate 16269 de vaccinari, 208 doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 454 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 30 iulie 2021, sunt ocupate  30 paturi din care 6 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

  • 5 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 1 pat ATI la Spitalul Municipal Paşcani

În momentul de faţă sunt libere 10 paturi ATI:

  • 3 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 5 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 2 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmați pozitiv cu COVID-19 (CF Pascani – 22 paturi, CF Iasi – 15 paturi, Spitalul Orasenesc Harlau – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 20 de paturi) și 67 de paturi în zonele rosii destinate pacienților cu alte patologii și confirmati pozitiv cu COVID-19.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturi ATI.

Nu sunt persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt  ocupate paturile ATI.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate cele 5 paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 30 iulie 2021, un număr de 69 de persoane se află în izolare, iar 66 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 43088 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 43673 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Comentarii
  • E foarte simplu. În acel spital personalul nu poartă corect masca, personalul medical intra pe aceeași ușă cu pacienții, pacienții internați pot ieși din spital oricând cu o mică atenție dată portarului, mizeria este ridicată la nivel de artă, directorul are o singură rezolvare ” mergi la primar”,dar cel mai important este ca totul este corespunzător la inspecții DSP-ului ( ce văd acei inspectori este o enigmă?!). Pur și simplu trebuie să fii sinucigaș să te internezi în acel spital.

Adauga un comentariu