Local

Un angajat al Oficiului Poştal Păcurari, testat pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 31 iul. 2020
Un angajat al Oficiului Poştal Păcurari, testat pozitiv cu noul coronavirus
Un angajat al Oficiului Poştal Păcurari, testat pozitiv cu noul coronavirus

În cadrul Oficiului Poştal 13 Vamă din Păcurari a fost diagnosticat pozitiv cu virusul Covid-19 un angajat. Directorul Oficiului a precizat vineri, 31 iulie 2020, că activitatea cu publicul a fost suspendată temporar. Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică.

Angajat al Oficiului Poștal Iași a fost diagnosticat cu Covid-19

Reprezentanții Oficiului Poștal Iași au confirmat primul caz cu noul coronavirus la filiala din cartierul Păcurari.

Dragoş Serseniuc a declarat că angajatul Postei Romane Iaşi a fost testată ieri, iar rezultatul pozitiv a fost comunicat astăzi. A fost anunţată Direcția de Sănătate Publică Iași pentru a obţine informaţii referitoare la modul de acţiune. În cele ce urmează se va decide dacă angajaţii vor merge în izolare. Activitatea de distribuire a pensiilor ieşenilor nu va fi influenţată.

Primul caz de Covid-19 la Aeroportul Internațional Iași

Vineri, 31 iulie 2020, a fost testat pozitiv un angajat din cadrul departamentului de securitate de la Aeroportul Internaţional Iaşi. Directorul aerogării ieşene a confirmat faptul că a fost înregistrat primul caz de Covid-19 în cadrul companiei administrată de acesta.

Angajatul de la securitate care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus a intrat în contact direct cu nu mai puțin de 22 de persoane. În momentul de față s-a demarat o anchetă epidemiologică cu ajutorul Direcției de Sănătate Publică Iași la Aeroportul Internațional Iași. Cătălin Bulgariu a declarat că persoana s-a infectat în familie.

„A fost primul caz de Covid-19 la Aeroportul Iaşi, o persoană care a fost infectată în familie. Astăzi facem ancheta epidemiologica împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Iaşi şi să vedem care sunt urmările. Este o persoană care lucrează în departamentul de securitate al Aeroportului Iaşi. S-a făcut lista contactilor direcţi, sunt 22 de persoane pe această listă.”, a declarat Cătălin Bulgariu, direct Aeroport Iaşi.

Centrul APIA a fost închis din cauza virusului SARS-COV-2

Instituția a fost închisă timp de mai multe zile, perioadă în care s-a desfășurat ancheta epidemiologică și decontaminarea sediului. Activitatea centrului local al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură a fost reluată zilele trecute.

La centrul local APIA Vlădeni, din județul Iași, patru din cei șase angajați au fost testaţi pozitiv la COVID-19, iar instituția a fost închisă pemtru circa 14 zile. În momentul de fată, doi dintre cei depistați pozitiv se află internați în unitatea spitalicească, iar ceilalți doi au fost externați recent.

Centrul Local Vlădeni a fost redeschis luni, pe data de 27 iulie, în momentul în care s-a terminat perioada de izolare a celorlalți doi angajați care au primit rezultat negativ la test.

„În momentul în care a fost semnalat, pe 12.07.2020, un angajat testat pozitiv cu virusul COVID-19, Centrul Local Vlădeni a fost închis, atribuțiile acestuia fiind preluate de către celelalte Centre locale, activitatea desfășurându-se în continuare. (…) În perioada în care Centrul local a fost închis, s-a realizat decontaminarea acestuia.”, au transmis reprezentanții Centrului Județean APIA Iași.

În cadrul APIA Centrul județean Iași funcționează nu mai puţin de opt Centre locale cărora le sunt arondate localitățile din județ, respectiv Iași, Scânteia, Hârlău, Pașcani, Țibănești, Târgu Frumos, Vlădeni și Răducăneni.

Comentarii
  • Cum sa nu se infecteze cei de la OP 13, daca NU POARTA masca de protectie ???!!!….sau o poarta pe barbie !
    Saptamana trecuta am trecut pe acolo – nu exista nici o regula !!! Angajatii si vamesii nu purtau masca !…

  • Asta-i posta la care nu poti sa ridici coletele venite din china „doar cu buletinul si CNP” ci trebuie sa ai avizul postal in cutia postala (care nu ajunge niciodata – apropo) si ti se intorc pachetele inapoi in china sau america si pierzi banutii si produsele?

Adauga un comentariu