National

Un arbitru din Liga 1 a fost confirmat cu coronavirus

Publicat: 04 iul. 2020
Un arbitru din Liga 1 a fost confirmat cu coronavirus
Un arbitru din Liga 1 a fost confirmat cu coronavirus

Un arbitru din Liga 1 a fost confirmat cu coronavirus. Este ştirea momentului în Liga 1 de fotbal din România. Se pare că virusul din Wuhan continua să facă victime în Liga profesională de Fotbal din România.

Un arbitru din Liga 1 a fost confirmat cu coronavirus

Un arbitru principal din Liga 1 a fost confirmat cu coronavirus. Vorbim despre arbitrul profesionist de fotbal, Iulian Calin. Acesta a fost prezent pe teren la mai multe meciuri. Ultimul meci pe care acesta l-a condus a fost meciul dintre Academia Clinceni şi Sepsi. Nu este primul caz de persoană din Liga 1 infectată cu coronavirus.

Arbitrul Iulian Calin se afla, în prezent, în izolare

Conform reprezentanţilor Ligii Profesionale de Fotbal din România, arbitrul care a fost confirmat cu Coronavirus a fost deja izolat. Totuşi, unul dintre asistenţii cu care arbitrul a luat contact era delega, sâmbăta 4 iulie 2020, la mecul dintre FCSB-Botosani. Acesta a fost schimbat pentru ca, fiind contact direct, exista riscul să fie şi el infectat. Reprezentanţii LPF România au anunţat faptul că nu exista obligativitatea de a se opri programarea meciurilor de fotbal. Definiţia contactului direct este reprezentată de arbitrii de fotbal de dinainte să fie inclusa, asta pentru ca una dintre sarcinile arbitrilui este de a evita contactul cu vreun fotbalist şi evita împiedicarea defasurarii vreunei faze:

„Arbitrul este izolat. Unul dintre asistenţii de la Sepsi – Clinceni era delegat în seara asta, la FCSB – Botoşani. A fost schimbat. Momentan, se respectă programările iniţiale. Cât timp nu există o anchetă epidemiologică, care să se refere la un club de Liga 1, nu avem obligaţia să anulăm programările cluburilor în cauză. Dacă ne uităm la definiţia contactului direct, aceasta spune că trebuie să fi stat faţă în faţă, timp de 15 minute, la o distanţă de doi metri. Nu se întâmplă aşa ceva. Arbitrii tocmai asta fac, păstrează distanţa. De aceea se poziţionează în diagonală faţă de fază pentru a evita să încurce orice fază de joc şi singurul moment în care stau faţă în faţă cu jucătorii este acela în care acordă un cartonaş sau discută cu un jucător”, a declarat secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan.

Nu este primul caz de coronavirus din Liga 1

Nu este primul caz de coronavirus din Liga 1, după ce căpitanul celor de la FC Botoşani, Jonathan Rodriguez, a fost testat pozitiv cu coronavirus. Argentinianul de 30 de ani a anunţat că al 3-lea test al său a fost pozitiv şi că este asimptomatic.

„Mă simt bine. Nu am nici un simptom. Eu eram în carantină după ce am venit din Argentina. Sper să treacă cât mai repede această problemă şi să revin să joc. Eu am venit pe 15 iunie în România, am făcut două teste şi am ieşit negativ. Am stat izolat în casă şi duminică, la al treilea test, am fost pozitiv. Am venit şi am stat împreună cu (Bautista) Cascini, colegul meu de la echipă şi el e negativ, iar eu pozitiv. Nu am fost în contact cu nimeni de la echipă, pentru că de când am venit în România, am fost în izolare acasă” a declarat Jonathan Rodriguez pentru Ziare.com

Adauga un comentariu