National

Un avion a aterizat forțat în Delta Dunării

Publicat: 12 iul. 2020
ALT=
Un avion a aterizat forțat în Delta Dunării

Un avion a aterizat forțat în Delta Dunării. În această dimineață, un aparat de zbor de mici dimensiuni, în care se aflau două persoane, pilotul și un pasager, ar fi aterizat forțat pe luciul de apă, în zona localității Sfântul Gheorghe.

În urma evenimentului aviatic nu au rezultat victime.

Un avion a aterizat forțat în Delta Dunării: Anchetă pentru aflarea cauzei producerii evenimentului

„În cauză, se efectuează verificări pentru clarificarea cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea, Irina Manolache.

Ancheta este coordonată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Altfel, în urmă cu trei zile, un avion privat de mic dimensiuni a fost cuprins de flăcări după ce a aterizat pe o stradă circulată din Sao Paolo, scrie rt.com.

Înăuntru se afla doar pilotul, care a încetat din viață, înainte de sosirea medicilor și a pompierilor. Incidentul a avut loc miercuri seară, în apropierea aeroportului Campo de Marte, în zona de nord a metropolei braziliene.

Aterizare forțată la Alba Iulia

În luna mai, pilotul unui avion de mici dimensiuni a fost rănit ușor în urma unei aterizări forțate. Incidentul a avut loc în județul Alba, în localitatea Vurpar.

La fața locului au fost trimise de urgență o mașină de stingere și o ambulanță SMURD. Echipele de salvatori au constatat că în avion se afla doar pilotul. Acesta era conștienti și avea răni minore la nivelul capului si memebrelor superioare.

Persoana este asistată medical de către echipajul SMURD, potrivit ISU Alba.

Un avion de pasageri a aterizat forțat pe un câmp lângă un aeroport din Moscova

Un avion de pasageri a aterizat forțat pe un câmp aflat la câțiva kilometri de un aeroport din Moscova, în urma unui incendiu la unul dintre motoarele aeronavei, au declarat surse din cadrul autorităților ruse, citate de TASS, care au precizat că nu s-au înregistrat decese.

„În total au fost răniți 23 de oameni, inclusiv nouă copii”, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de urgență.

Un oficial din cadrul Agenției ruse de Transport Aerian a transmis că patru pasageri au fost spitalizați.

„Avionul a aterizat pe burtă pe un câmp aflat în apropiere de satul Rybaki, care este la aproximativ 3-5 kilometri depărtare de pista aeroportului Jukovski”, a afirmat o sursă.

Aeronava de tip Airbus A321, a companiei Ural Airlines, la bordul căreia se aflau 234 de persoane, inclusiv șapte membri ai echipajului, a decolat de la aeroportul Jukovski din regiunea Moscovei și se îndrepta spre Simferopol în Crimeea.

„Potrivit versiunii preliminare, o pasăre a lovit un motor, ceea ce a dus la un incendiu. În cursul aterizării, avionul a depășit pista”, a transmis o sursă.

Pasagerii aeronavei companiei au fost evacuați imediat.

Directorul general al companiei aeriene și Ministerul rus pentru Situații de urgență au confirmat că nu s-au înregistrat victime în urma incidentului.

Un reprezentant al Ministerului Sănătății din regiunea Moscova a transmis că nicio persoană nu a fost spitalizată, dar unele au primit îngrijiri medicale la locul incidentului.

Compania Ural Airlines a comunicat că ambele motoare ale aeronavei s-au defectat după lovirea unor păsări.

„Aterizarea a fost efectuată adecvat, avionul nu a luat foc, toți pasagerii au fost evacuați. Nicio persoană nu a fost ucisă sau rănită”, a declarat Serghei Skuratov, directorul general al Ural Airlines.

 

Adauga un comentariu