Actualitate

Un avion privat s-a prăbușit în Haiti din motive necunoscute. Cei 6 pasageri aflați la bord au murit

Publicat: 04 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un avion privat s-a prăbușit în Haiti din motive necunoscute. Cei 6 pasageri aflați la bord au murit
Un avion privat s-a prăbușit duminică, 4 iulie, în insulele Haiti. Nu există supraviețuitori

Şase persoane, între care doi misionari americani, au murit în urma prăbuşirii unui avion privat în Haiti, au anunţat autorităţile locale, scrie AFP.

Avionul a decolat sîmbătă seară din Port-au-Prince în direcţia Jacmel, pe coasta de sud a ţării. Din motive nedeterminate, s-a prăbuşit la 50 de kilometri vest de capitală, potrivit Biroului oficial al aviaţiei civile (OFNAC).

Protecţia civilă, care a reuşit să ajungă la faţa locului cu toate că în zonă se ajunge greu, a găsit trupurile a şase persoane, a precizat pentru AFP unul dintre coordonatorii săi, Gutenberg Destin.

Doi americani, Trent Hostetler, 35 de ani, şi John Miller, 43 de ani, se află printre victime, a precizat pe pagina de Facebook organizaţia creştină Gospel To Haiti. Primul lucra împreună cu soţia sa în acest ONG. Al doilea venise pentru o scurtă misiune de evanghelizare, potrivit paginilor GoFundMe deschise pentru sprijinirea apropiaţilor lor.

Din cauza climatului de nesiguranţă, zborurile charter între Port-au-Prince şi Jacmel s-au multiplicat în ultimele săptămâni, o posibilitate de transport de care beneficiază puţine persoane, cele înstărite.

Libera circulaţie pe ruta unică naţională care leagă jumătatea de sud a Haiti de capitală nu mai este garantată din cauză că, pe doi kilometri, bandele au preluat controlul acestei axe rutiere.

Tot duminică, 4 iulie, un alt avion cu 92 de pasageri s-a prăbuşit în sudul Republicii Filipine

Un avion militar care transporta 92 de persoane s-a prăbuşit duminică în sudul Filipinelor, a declarat şeful forţelor armate de la Manila, potrivit AFP.

Până în prezent, 40 de persoane au fost scoase din aparatul în flăcări, un C-130, care s-a prăbuşit în timpul manevrelor de aterizare pe insula Jolo, în provincia Sulu, a declarat, pentru AFP, generalul Cirilito Sobejana.

Armata este foarte prezentă în sudul Filipinelor, din cauza implantării organizaţiei islamiste Abu Sayyaf, considerată drept grupare teroristă de către Washington. Abu Sayyaf este formată dintr-o reţea de militanţi cărora le sunt atribuite atentate teroriste sângeroase şi răpiri de turişti străini şi misionari creştini.

Adauga un comentariu