International

Un avion s-a prăbușit în mare după ce a dispărut de pe radare în Rusia. Nu există informații cu privire la supraviețuitori

Publicat: 06 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un avion s-a prăbușit în mare după ce a dispărut de pe radare în Rusia. Nu există informații cu privire la supraviețuitori
Aparatul de zbor care avea 28 de persoane la bord a dispărut de pe radare

Un avion de transport de tip AN-26, a cărui dispariție a alertat, marți, autoritățile ruse, s-a prăbușit în mare, în largul peninsulei Kamceatka, transmite presa rusă. Avionul, cu 22 de pasageri și șase membri ai echipajului la bord, nu a mai răspuns apelurilor controlului de trafic aerian. Nu există momentan informații despre eventuali supraviețuitori.

Agenția rusă RIA menționează că mai multe nave se îndreptau, marți dimineață, spre zona prăbușirii. De asemenea, purtătorul de cuvânt al Flotei ruse din Pacific, Nikolai Voskresenski, a precizat că armata a trimis echipaje în căutarea epavei aparatului AN-26.

Inițial, avionul Antonov a dispărut de pe radare în Rusia. Aparatul de zbor avea 28 de persoane la bord. În urma acestui incident, autoritățile au început operațiunile de căutare. Avionul a decolat Petropavlovsk-Kamchatskyto și urma să ajungă în localitatea Palana din nordul peninsulei. La un moment dat a pierdut legătura cu turnul de control.

Avionul a dispărut de pe radare

La bordul aeronavei se aflau 28 de persoane, 22 pasageri și 6 membri ai echipajului. Pilotul a pierdut legătura cu turnul de control în timpul zborului. Presa străină scrie că cerul este înnorat, dar că nu au fost semnalate furtuni în zonă. Autoritățile au pornit căutările. Antonov An-26 este un avion militar de transport ușor, fabricat în Uniunea Sovietică / Ucraina, Kiev de către Antonov. Acest avion se află în serviciu activ în peste 30 de forțe aeriene din diferite țări, dar și cu câțiva operatori civili. Forțele Aeriene Române dețin în prezent patru aparate de acest tip. Este pilotat de doi piloți. Echipajul este completat de un maistru de bord și un navigator.

Altă tragedie aviatică a avut loc în urmă cu o lună

În urmă patru săptămâni, un avion bimotor de tip L-410 s-a prăbușit în regiunea Kemerovo din sud-vestul Siberiei. Atunci, nouă pasageri din cei 24 aflați la bord și-au pierdut viața.

„Din informaţiile mele, doi membri ai echipajului şi şapte paraşutişti şi-au pierdut viaţa, adică nouă în total. La bord se aflau 17 parașutiști și doi membri ai echipajului”, a declarat pentru TASS Viktor Şemohanov.

Atunci, aviorul respectiv era la al patrulea zbor în acea zi. Pilotul era experimentat, iar aparatul de zbor efectua antrenamente cu parașutiști la bord.

Adauga un comentariu