International

Un băiat în varstă de 7 ani a murit din cauza COVID-19. Nu avea alte afecţiuni

Publicat: 07 aug. 2020

Un băiat afro-american în vârstă de 7 ani a murit de Covid-19 în Georgia, fiind cea mai tânără victimă a virusului din statul de pe coasta de est a SUA, scrie CNN.

Băiatul era din judeţul Chatham de pe coasta Georgiei şi nu avea alte probleme medicale în momentul în care a fost infectat cu viusul SARS-CoV-2.

„Fiecare moarte provocată de Covid-19 pe care o raportăm este tragică, dar a pierde pe cineva atât de tânăr este sfâşietor”, a spus dr. Lawton Davis, directorul Districtului Costier de Sănătate costier.

„Ştim că persoanele mai în vârstă şi cele cu comorbidităţi prezintă un risc mai mare de complicaţii, dar aceasta este o boală pe care toată lumea ar trebui să o ia în serios”, a spus Davis.

Moartea băiatului nu este prima în rândul copiilor, înregistrată în SUA. Numai în Florida, cel puţin şapte minori au murit din cauza Covid-19.

Luna trecută, o fetiţă de 9 ani care nu avea condiţii medicale preexistente a fost cea mai tânără care a murit în acest stat.

Regiunea cu cele mai multe contaminări este America Latină şi Caraibe

Regiunea cu cele mai multe contaminări este America Latină şi Caraibe, cu peste 5.292.000 de cazuri detectate dintre care 211.732 de decese. Urmează Canada şi Statele Unite (4.988.928 cazuri, 168.868 decenii) şi Europa (3.289.249, 212.155).

Africa, continentul cel mai puţin afectat după Oceania, a depăşit un milion de cazuri joi seară, dintre care mai mult de jumătate în Africa de Sud.

Cifra numărului de contaminări reflectă doar o parte din numărul real de cazuri, în timp ce multe ţări folosesc testele doar pentru urmărire sau nu dispun de suficiente resurse pentru a desfăşura campanii mari de depistare.

Donald Trump crede că SUA vor avea un vaccin

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat, joi, că este posibil să apară un vaccin anticoronavirus înaintea scrutinului prezidenţial şi parlamentar din noiembrie, relatează agenţia de presă Reuters.

Întrebat în emisiunea radio a lui Geraldo Rivera când va fi disponibil un vaccin anti-Covid-19, Donald Trump a răspuns: „Mai curând decât sfârşitul anului, ar putea fi mult mai curând”.

Întrebat dacă vaccinul va apărea înaintea scrutinului prezidenţial şi parlamentar din 3 noiembrie, Donald Trump a precizat: „Cred că în anumite cazuri, da, posibil înainte, dar chiar în jurul acelui moment”.

Poziţia lui Donald Trump privind momentul în care va apărea un vaccin anticoronavirus este mai optimistă decât cea a experţilor în sănătate publică de la Casa Albă, notează agenţia de presă Reuters.

Adauga un comentariu