International

Un bărbat a încasat pensia părinților decedați de 33 de ani

Publicat: 01 iun. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Un bărbat a încasat pensia părinților decedați de 33 de ani
Donal O'Callaghan a încasat peste jumătate de milion de euro pensii

Întâmplare tragic-comică în Irlanda unde un bărbat incasa pensia părinților în pofida faptului că aceștia erau decedați. Interesant este faptul că nimeni nu şi-a dat seamă timp de 33 de ani. Totuși, autoritățile au intrat la bănuieli în momentul în care tatăl bărbatului a ajuns la venerabila vârstă de 100 de ani.

În cele din urmă, după ce inspectorii l-au urmărit pe bărbat și au constatat faptul că acesta se duce în vizită la mormintele părinților, bărbatul a recunoscut faptele. Acesta a fost condamnat la închisoare pentru infracțiunea de fraudă.

Un bărbat a încasat pensia părinților morți de 33 de ani

Donal O’Callaghan, un bărbat care locuiește în Irlanda a înşelat vigilența autorităților timp de 33 de ani. Acesta incasa pensia părințiilor care erau decedați. Nimeni dintre autorități nu s-au găsit, timp de 33 de ani să facă unele verificări. Totuşi, suspiciunile au apărut în momentul în care tatăl lui Donal O’Callaghan a împlinit 100 de ani. Așadar, în Irlanda, asistența socială organizează o ceremonie pentru persoanele care ating venerabila vârstă. Totuşi, autoritățile în cauză nu l-au putut găsi pe bătrân. Aceștia au sesizat poliţiştii care au demarat o anchetă.

Nici măcar oamenii legii nu au putut da de urma părinților, iar autoritățile au apelat la filaj. Așadar, inspectorul de caz l-a urmărit pe fiul celor doi oameni în timp ce mergea la cimitir. În acest fel aceștia au putut să localizeze mormintele lui Eileen O’Callaghan, moartă de 43 de ani și a lui Donald O’Callaghan, mort de 43 de ani.

„În cele din urmă, am început să verific fizic diferite cimitire de-a lungul mai multor săptămâni. În septembrie 2020 am localizat mormântul lui Eileen O’Callaghan la cimitirul Tory Top Road, iar în săptămâna următoare am găsit mormântul lui Donald O’Callaghan în cimitirul Douglas. Donald O’Callaghan a murit acum 34 de ani, în noiembrie 1987, la vârsta de 68 de ani, iar soția lui Eileen O’Callaghan a murit în urmă cu 43 de ani, în martie 1979, la 57 de ani”, a declarat pentru sursa citată inspectorul care s-a ocupat de caz, informează Digi24.

După acest lucru, bărbatul a fost pus sub presiune de anchetatori. Acesta a recunoscut în cele din urmă că a încasat fără drept pensia părinților morți, susţinând că este dependent de jocurile de noroc şi că asta era singura modalitate prin care își putea întreține dependența. Oricum, judecătorii l-au condamnat pe individ la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru infracțiunea de fraudă.

Bărbatul a încasat peste jumătate de milion de euro din pensia părinților

În anii 1980, Donal O’Callaghan a început să pretindă o pensie comună pentru părinții săi, chiar dacă amândoi erau morți. Așa că timp de mai bine de trei decenii a făcut-o din nou și din nou. A făcut-o de aproximativ 1.700 de ori, adunând peste jumătate de milion de euro.

În iulie 2020, un inspector de asistență socială de pe strada Hanover, Cork, a primit notificarea unui pensionar din localitate care urma să împlinească 100 de ani. Aceasta ar duce la emiterea unei scrisori de felicitare din partea Președintelui, precum și a unui cec de 2.540 EUR.

„Informația a fost că doi pensionari primeau o pensie de stat plătită lui Donald O’Callaghan – cu Eileen O’Callaghan inclusă în aceeași pensie – spre deosebire de două cereri separate de pensie. Pensia era încasată la GPO din Cork.

„Inspectorul a vorbit prin telefon cu Don O’Callaghan (din cauza restricțiilor Covid) care a confirmat că locuiește la adresa cu tatăl și mama lui, că tatăl său era dispus să accepte plata pentru atingerea vârstei de 100 de ani.”


Maria Dragomiroiu si Sofia Vicoveanca spun adevarul despre starea lui Nicolae Botgros

Comentarii
Adauga un comentariu