Local

Un bărbat, condamnat pentru contrabandă! Prins de mai multe ori cu țigări aduse de peste graniță!

Publicat: 13 ian. 2020

Judecătorii ieșeni au condamnat un bărbat acuzat de contrabandă. În trecut, individul a fost prins în repetate rânduri având asupra lui diverse cantități de țigări

Un individ a fost pedepsit de către judecătorii ieșeni, după ce a fost acuzat de încălcarea prevederilor Codului Vamal.
La sfârșitul săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Constantin Adrian Livadariu la pedeapsa rezultantă de trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru contrabandă în formă continuată.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Direcției Exploatare Patrimoniu Iași sau în cadrul Direcției de Asistență Socială Iași, pe o perioadă de 100 de zile. Instanța respinge ca nefondată acțiunea exercitată de partea civilă Ministerul Finanțelor Publice – Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași – Direcția Regională Vamală Iași. Constată că inculpatul Livadariu Constantin Adrian a achitat în integralitate, în cursul urmăririi penale, prejudiciile cauzate prin actele materiale”, au menționat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Cu marfa la purtător

Procesul ieșeanului a început pe data de 5 martie 2019. Conform anchetatorilor, în perioada 15 iulie 2014 – 6 iulie 2017, individul ar fi fost prins de nouă ori având asupra sa țigări de contrabandă.
Mai exact, spun oamenii legii, bărbatul a fost prins având pachete cu țigări marca Viceroy, de proveniență din Ucraina, 33 de pachete cu țigări marca Jing Ling, cu marcaje „Duty Free Only”, 60 de țigări marca Monte Carlo și 48 de țigări marca L&M, șase pachete cu țigări marca Rothmans și nouă pachete cu țigări marca Marble, alte cinci pachete cu țigări marca Marble, fără timbru de acciză, precum și alte zece pachete cu țigări marca Marble, 15 pachete cu țigări marca Rothmans, de proveniență din Republica Moldova și 20 de pachete cu țigări marca Ritm.

Magistrații au mai precizat faptul că individul este un cunoscut al oamenilor legii, acesta având și în trecut probleme similare, din cauza aceleiași acuzații, de contrabandă.loading...

Adauga un comentariu