National

Un bărbat cu copilul în braţe a ameninţat că se aruncă de la etajul 9. Cum au acţionat oamenii legii

Publicat: 16 apr. 2021
oamenii legii s-au adunat în fața unui bloc
O tragedie a fost evitată la milimetru. În această dimineaţă s-au produs nişte momente dramatice în Bucureşti. Un bărbat care avea în braţe un copil a ameninţat că se aruncă în gol de la etajul 9 al locuinţei sale

O tragedie a fost evitată la milimetru. În această dimineaţă s-au produs nişte momente dramatice în Bucureşti. Un bărbat care avea în braţe un copil a ameninţat că se aruncă în gol de la etajul 9 al locuinţei sale.

Bucureşteanul a divorţat de soţia lui, iar femeia a câştigat custodia copilului în instanţă. Poliţiştii s-au deplasat la locuinţa cetăţeanului pentru a prelua copilul şi a-l duce la mama. În acel moment, bărbatul s-a încuiat în casă şi a făcut numeroase ameninţări că se aruncă de la geam, cu propriul copil în braţe.

Un bărbat din Bucureşti a vrut să se arunce de la etajul 9 cu un copil în braţe

Bărbatul care amenința că se aruncă în gol cu copilul în brațe a fost convins de forţele de ordine care s-au deplasat de urgenţă la locul evenimentului. Bărbatul a renunţat la gestul extrem.

Din primele informații deţinute, copilul pe care îl ținea în brațe era chiar fiul său, în vârstă de doar patru ani.

Echipe de Poliție, Jandarmi, SMURD, dar și echipe de la SIAS au fost mobilizate la fața locului. De asemenea, un negociator a stat de vorbă cu bărbatul și l-a convins, în cele din urmă, să coboare.

Caz similar la Iaşi

Eşti bine cunoscut faptul că tot mai multe persoane ajung la capătul puterilor şi recurg la gesturi extreme, curmându-şi viaţa.

Din nefericire, ieri, 15 aprilie 2021, în municipiul Iaşi, în zona Poitiers, un bărbat în vârstă de 40 de ani, a decis că viaţa lui trebuie să se încheie aici. Aflat la etajul 4 al blocului undei locuia, acesta a ieşit pe geam şi a ameninţat că se aruncă.

Forţele de intervenţie s-au deplasat de urgenţă, după ce a fost sesizată situaţia prin apel la numărul unic de urgenţă 112. Din nefericire, bărbatul nu a ascultat sfaturile medicilor şi s-a aruncat în gol. În ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale, acesta a decedat.

Semne că o persoană vrea să se sinucidă. Cum poți prevenii astfel de evenimente nefericite

Când provocările vieţii sunt peste capacitatea persoanelor de a le îndura, se poate ajunge la limita stresului. Când suferinţa emoţională pare de nesuportat, gândirea omului poate fi înceţoşată şi-l poate face să simtă că moartea este singura opţiune. Se poate simți că nimeni nu-l poate ajuta, ceea ce duce la izolare socială şi poate agrava suferinţa şi sentimentul că este blocat şi fără speranţă, care duce, în cele din urmă, la gândul că sinuciderea este singura opţiune.

Când cineva prezintă oricare dintre următoarele semne, trebuie să cerem urgent ajutorul unui profesionist în sănătate mintală sau unor servicii de urgenţă precum poliţia:

 • ameninţă că se va răni sau se va omorî;

 • caută căi de a-şi lua viaţa;

 • vorbeşte sau scrie despre moarte, faptul de a muri sau sinucidere.

Următoarele semne pot arăta o situaţie mai puţin urgentă, dar nu trebuie să ezităm să ajutăm persoana care le manifestă:

 • exprimă lipsa de speranţă şi pierderea rostului în viaţă;

 • arată furie sau supărare şi caută răzbunare;

 • are un comportament necugetat;

 • se simte blocată;

 • bea alcool sau se droghează mai mult;

 • se izolează de prieteni, membrii familiei sau societate;

 • este anxioasă sau agitată sau are schimbări bruşte de dispoziţie;

 • nu poate dormi sau doarme tot timpul;

 • simte că este o povară pentru ceilalţi.

Nu toţi cei care se sinucid vorbesc despre intenţiile lor, dar majoritatea prezintă astfel de semne. Deci, luaţi-le în serios!

Chiar dacă nu aveţi la îndemână ajutor profesionist, puterea pe care o au prietenii şi membrii familiei este extraordinară.

Adauga un comentariu